Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Μπάιντεν: Ηγετικός ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή

  • Written by 

Την εκτίμηση πως η Κύπρος έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και θα γίνει παίκτης- κλειδί στην ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.  Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος τόνισε ότι η Κύπρος "έχει ιδανική θέση σε μια κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας και γι' αυτό δεν είναι έκπληξη ότι έρχονται καλύτερες μέρες για το νησί".

Λίγο αργότερα σε συνάντηση που είχε με  με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ο Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να συμβάλει στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, μέσω των φιλικών σχέσεων που με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.

Υπογράφοντας στο βιβλίο επισκεπτών στο Προεδρικό Μέγαρο, ο τζο Μπάιντεν υπογράμμισε πως σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού τα στρατηγικά συμφέροντα μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ μόνο θα ενισχύονται.

"Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι μαζί σας, που βρίσκομαι στην Κύπρο. Οι προσπάθειές σας για εξεύρεση διευθέτησης, μιας διζωνικής δικοινοτικής διευθέτησης, εκτιμώνται πάρα πολύ. Εκτιμώνται, επίσης, πάρα πολύ οι προσπάθειές σας για ενίσχυση των στρατηγικών μας συμφερόντων, που μόνο θα ενισχύονται μετά την εξεύρεση διευθέτησης. Σας εκτιμούμε" έγραψε ο κ. Μπάιντεν.