Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Ταξιδιωτική οδηγία για Έμπολα

  • Written by 

Ταξιδιωτική οδηγία για τις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής που πλήττονται από την επιδημία του αιμαρραγικού πυρετού εξέδωσαν απόψε οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία, μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι ο ιός Εμπολα έχει προκαλέσει 729 θανάτους.

Η γενική διευθύντρια του οργανισμού, Μάργκαρετ Τσαν, ταξιδεύει για την πρωτεύουσα της Γουϊνέας, Κόνακρι, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τους ηγέτες των τριών αφρικανικών κρατών, προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης της επιδημίας, με κοινή χρηματοδότηση 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ήδη ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης στη χώρα του, όπου έχουν πεθάνει 233 ασθενείς. Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας στην ταξιδιωτική οδηγία που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του σημείωσε ότι από τον ιό έχουν πληγεί κυρίως οι κάτοικοι απομονωμένων αγροτικών περιοχών, επεσήμανε όμως τον κίνδυνο που συνιστούν οι ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν σε άλλες περιοχές και στις πρωτεύουσες των τριών χωρών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας συνέστησε σε όλους τους Γάλλους να μην επιχειρήσουν να ταξιδέψουν στη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία αλλά και τη Νιγηρία, παρά μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Βενσάν Φλορεανί.