Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

LiveLeak: Αφαίρεσε τα βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Φόλεϊ

Στην διαγραφή των βίντεο με τον αποκεφαλισμό του James Foley προχώρησε ο ιστότοπος LiveLeak, ακολουθώντας το παράδειγμα του youtube, που καθάρισε άμεσα την βάση δεδομένων του από τις φρικτές εικόνες της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Η ενέργεια αυτή του LiveLeak εξέπληξε τους χρήστες του διαδικτύου, καθώς πρόκειται για μια ιστοσελίδα η οποία δεν δείχνει ιδιαίτερες ευαισθησίες σε ό,τι αφορά σε αναρτήσεις με σκληρό περιεχόμενο.  Αντίθετα, μέχρι σήμερα, το LiveLeak δεν αφαιρούσε βίντεο με άλλους αποκεφαλισμούς ή ντοκουμέντα με αιματηρά περιστατικά, θεωρώντας ότι οι χρήστες έχουν το δικαίωμα να δουν ό,τι επιθυμούν οι ίδιοι.

"Το δικαίωμά σας να δείτε ό,τι θέλετε δεν αφαιρεί το δικό μας δικαίωμα να φιλοξενούμε στους υπολογιστές μας ο,τι θέλουμε", ανέφεραν οι ανώνυμοι διαχειριστές του LiveLeak, θέτοντας, για πρώτη φορά, όρια στο περιεχόμενο των βίντεο που παρέχουν.

Πάντως, η σχεδόν άμεση διαγραφή του αποκεφαλισμού του Φόλεϊ από τα αρχεία του youtube είχε οδηγήσει πολλούς "περίεργους" χρήστες στο LiveLeak, με αποτέλεσμα η σελίδα την Τετάρτη να γίνει απελπιστικά αργή, λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας που, σχεδόν, δεν την άντεξε ο server.

Σε κάθε περίπτωση, οι υπεύθυνοι του LiveLeak ξεκαθάρισαν ότι θα ακολουθήσουν ανάλογη πολιτική και με άλλα ανάλογα βίντεο αποκεφαλισμών στο μέλλον.