Log in
A+ A A-

Δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις της μητέρας του Φόλεϊ

Την άμεση αντίδραση της Αμερικανικής Κυβέρνησης προκάλεσαν οι αιχμηρές δηλώσεις της Ντάιαν Φόλεϊ, μητέρας του αδικοχαμένου δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϊ, σχετικά με τους χειρισμούς των κρατικών υπηρεσιών στην απαγωγή του γιου της, που κατέληξε στον αποκεφαλισμό του.

Η μητέρα του Φόλεϊ είχε κατηγορήσει τους Κυβερνητικούς Αξιωματούχους ότι περίμεναν να απελευθερωθεί ο γιος της "με έναν μαγικό τρόπο", χωρίς να μπουν στην διαδικασία διαπραγμάτευσης ή επιχείρησης για την απελευθέρωσή του.  Παράλληλα, τόνισε ότι, την ίδια στιγμή, την απείλησαν με ποινικές κυρώσεις εάν ερχόταν η ίδια σε επαφή με τους απαγωγείς του Ισλαμικού Κράτους.

"Κάθε συμβουλή που μπορεί να δώσαμε εμείς ή κάποιο άλλο τμήμα της Κυβέρνησης στις οικογένειες των απαχθέντων, έχει αυστηρά σαν κατεύθυνση την διευκόλυνση της διαδικασίας απελευθέρωσης των ανθρώπων τους.  Οποιαδήποτε κατηγορία είναι λάθος", δήλωσε κατηγορηματικά η εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ, η οποία υπενθύμισε ότι οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τρομοκρατικές οργανώσεις είναι παράνομη.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις της κ. Φόλεϊ.

"Θα ήθελα να εκφράσω την έκπληξή μου για αυτές τις δηλώσεις, με όλο τον σεβασμό στην οικογένεια Φόλεϊ", δήλωσε ο κ. Κέρι.