Log in
A+ A A-

Η μητέρα του Φόλεϊ ξεσπά κατά της Αμερικανικής Κυβέρνηση;

Την απογοήτευσή της για την στάση της Αμερικανικής Κυβέρνησης στο θέμα της απαγωγής του γιου της από τους φανατικούς ισλαμιστές, που οδήγησε στον φρικτό θάνατό του, εξέφρασε, μιλώντας στο CNN, η μητέρα του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

 

Στις δηλώσεις της προς το αμερικανικό δίκτυο, η μητέρα του Φόλεϊ κατηγόρησε την Κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα ότι ουσιαστικά "περίμενε να τον απελευθερώσουν με έναν απροσδιόριστο θαυματουργό τρόπο", καταγγέλοντας ότι απαγορεύτηκε στην ίδια και την οικογένειά της να διαπραγματευτούν με τους απαγωγείς.

"Κυβερνητικοί αξιωματούχοι μας προειδοποίησαν ότι, εάν κάναμε κίνηση να συγκεντρώσουμε τα λύτρα, τότε θα βρισκόμασταν κατηγορούμενοι", δήλωσε χαρακτηριστικά, για να αναφέρει στην συνέχεια ότι η Κυβέρνηση δεν είχε κανένα εναλλακτικό σχέδιο για να απελευθερώσει τον γιο της.

"Μας είπαν πως ούτε θα διαπραγματευτούν μαζί τους, ούτε θα κάνουν κάποια στρατιωτική επιχείρηση για να απελευθερώσουν τον Τζιμ", ανέφερε η μητέρα του άτυχου δημοσιογράφου.

Παράλληλα, η κ. Φόλεϊ εξέφρασε την δυσπιστία της για το κατά πόσον η στρατηγική των ΗΠΑ απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα, τονίζοντας πως ίσως, τουλάχιστον σε περιπτώσεις απαγωγής, θα πρέπει να σκέφτεται την οδό της διαπραγμάτευσης.

"Σίγουρα, η στρατηγική για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους είναι σημαντική, συνεπώς ο βομβαρδισμός στόχων είναι κομμάτι αυτής της στρατηγικής.  Όμως, το μόνο που έχει προκαλέσει αυτήν την στιγμή είναι τον θάνατο του Τζίμ.  Θέλω να πω με αυτό ότι ίσως θα πρέπει η Κυβέρνησή μας να κινηθεί πιο ευέλικτα, ακόμη και να διαπραγματευτεί με τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι μας μισούν, και να βρούμε πιο αποτελεσματικούς τρόμους να απαλλαχθούμε από την τρομοκρατία".