Log in
A+ A A-

John Bohener: Όροι για την αύξηση του ορίου δανεισμού

O ηγέτης της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner δήλωσε ότι δεν θα περάσει ένα νομοσχέδιο για την αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού της αμερικανικής χωρίς να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα οι μακροπρόθεσμες προκλήσεις στον προϋπολογισμό και τις δαπάνες.

Την ίδια στιγμή, το Κογκρέσο θα πρέπει σύντομα να συμφωνήσει σε ένα σχέδιο για την αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ΗΠΑ από το υφιστάμενο επίπεδο των 16,7 τρισ. δολ. καθώς η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται να φτάσει το συγκεκριμένο όριο μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.

Σε μια σπάνια στιγμή ευρείας συναίνεσης μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με το συντριπτικό 407 υπέρ και μηδέν κατά την πρόταση για την πληρωμή αναδρομικών αποδοχών σε όλους τους υπαλλήλους που εντάχθηκαν σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας μετά την άρση του "λουκέτου" στις κυβερνητικές υπηρεσίες.

Ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχουν σημάδια ότι τα δύο κόμματα είναι έτοιμα να εγκαταλείψουν κάποιους από τους όρους που έχουν βάλει στη διαπραγμάτευση ώστε να τερματιστεί το αδιέξοδο.

Η παράλυση των κρατικών υπηρεσιών λόγω του κοινοβουλευτικού αδιεξόδου για τον αμερικανικό προϋπολογισμό, που σήμερα κλείνει την έκτη ημέρα του, «επηρεάζει τις οικονομικές δραστηριότητες», προειδοποίησε σήμερα η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου Πένι Πρίτζκερ. «δεν είναι καλή για την οικονομία», δήλωσε η υπουργός λίγο πριν τη σύνοδο του 'Φόρουμ για την Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού' (APEC), που ανοίγει τις εργασίες του αύριο στην ινδονησιακή νήσο του Μπαλί

Media