Log in
A+ A A-

Νιου Τζέρσεϋ: Άσκηση ετοιμότητας για τον Έμπολα

Άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Έμπολα θα πραγματοποιήσουν αυτήν την εβδομάδα οι Μονάδες Επειγόντων Περιστατικών του Νιου Τζέρσεϋ.

 

Σύμφωνα με το CBS, η Υπεύθυνη Υγειονομικών Υπηρεσιών έδωσε σχετική εντολή προκειμένου να σταλούν στο νοσοκομείο ασθενείς που - υποτίθεται - έχουν προσβληθεί από τον Έμπολα, ούτως ώστε να διαπιστωθεί εάν γιατροί και νοσηλευτές είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά.  Μεταξύ των παραμέτρων που θα εξεταστούν στην άσκηση είναι το χρονικό διάστημα αντίδρασης αλλά και ο τρόπος χρήσης των προστατευτικών μέσων.

Υπενθυμίζεται ότι η λανθασμένη χρήση της προστατευτικής στολής ενδέχεται να είναι και η αιτία της μετάδοσης του Έμπολα στην 26χρονη νοσηλεύτρια από το Ντάλας, η οποία συμμετείχε στην αντιμετώπιση του κρούσματος του άτυχου άνδρα από την Λιβερία, που εξέπνευσε τελικά στο Texas Presbyterian Hospital.

Παράλληλα, από το Σάββατο έχει ξεκινήσει η εφαρμογή των ειδικών προληπτικών μέτρων κατά του Έμπολα στα πέντε βασικά Αμερικανικά διεθνή αεροδρόμια, τα οποία εστιάζουν στους επιβάτες που καταφθάνουν από την Δυτική Αφρική, είτε με απευθείας πτήσεις είτε με ενδιάμεσο.