Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Η Αστυνομία επεξεργάζεται την επίθεση στο Σίδνεϋ

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης βρίσκεται η επίθεση των τζιχαντιστών σε καφετέρια στο Σίδνεϋ, όπου οι δράστες κατάφεραν να πιάσουν ομήρους δεκάδες ανυποψίαστους πελάτες που απολάμβαναν τον καφέ τους.

 

Η επίθεση αυτή, η οποία είναι και το πρώτο οργανωμένο χτύπημα ισλαμιστικής οργάνωσης σε μεγάλη πόλη του δυτικού κόσμου, έχει σημάνει συναγερμό στο NYPD, αφού η Νέα Υόρκη θεωρείται ένας από τους βασικούς στόχους των τζιχαντιστών, εφόσον αποφασίσουν να χτυπήσουν την Δύση εκ των έσω.

"Είμαστε ενήμεροι για αυτό που συνέβη στο Σίδνεϋ και παρακολουθούμε την κατάσταση", ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αστυνομίας, σύμφωνα με την Daily Mail.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το FBI προειδοποίησε το προσωπικό των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων να περιορίσει την παρουσία του στα Social Media και να μην κάνει δημοσιεύσεις που θα μπορούσαν να δώσουν στοιχεία για τον τόπο κατοικίας ή το σημείο που βρίσκεται, αφού οι τζιχαντιστές θα επιδιώξουν να χτυπήσουν, για προφανείς λόγος, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εντός της χώρας, με μεμονωμένες επιθέσεις.