Log in
A+ A A-

Απόψε το ντιμπέιτ των Δημοκρατικών

Στην εσωκομματική αντιπαράθεση του Δημοκρατικού Κόμματος στρέφονται απόψε τα βλέμματα, με το τηλεοπτικό ντιμπέητ των υποψηφίων για το χρίσμα που θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ για λογαριασμό του CNN.

Ασφαλώς, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην κόντρα ανάμεσα στο μεγάλο φαβορί, που ακούει στο όνομα Χίλαρυ Κλίντον, και τον μοναδικό υποψήφιο ο οποίος θα μπορούσε, βάσει των σημερινών δεδομένων, να την απειλήσει, και δεν είναι άλλος από τον Μπέρνι Σάντερς. Οι δυο υποψήφιοι στρέφουν κατά καιρούς ο ένας τα βέλη εναντίον του άλλου με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο, καθώς είναι σπάνιες οι φορές που αλληλοκατονομάζονται.

Ο κ. Σάντερς, αλλά και άλλοι συνυποψήφιοί του, αναμένεται να χτυπήσουν την κ. Κλίντον σε δυο πολιτικώς και ιδεολογικώς ευάλωτα σημεία της: από την μια την αμφιλεγόμενη θητεία της στο Υπουργείο Εξωτερικών και από την άλλη την εξασφάλιση χρηματοδότησης από ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, κάτι που συνήθως είναι χαρακτηριστικό των Ρεμπουπλικανών.

Στην αντίπερα όχθη, η Χίλαρυ Κλίντον θα επιδιώξει να εκθέσει τον Μπέρνι Σάντερς για τις απόψεις του σχετικά με την οπλοκατοχή, οι οποίες απέχουν ιδεολογικά από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Παράλληλα, άπαντες της αναγνωρίζουν ότι έχει δουλέψει πολύ στην σχέση της με τους μειονοτικούς ψηφοφόρους, είτε πρόκειται για Ισπανόφωνους είτε για ακτιβιστές Αφροαμερικανούς, οι οποίοι επιδεικνύουν ελάχιστη εκτίμηση για τον Σάντερς.