Log in
A+ A A-

Ρεμπουπλικανοί: Ντιμπέητ στην σκιά...του μπέιζμπολ

Τα ξίφη τους σε τηλεοπτική αναμέτρηση θα διασταυρώσουν για τρίτη φορά οι 10 υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεμπουπλικανών.

Αυτήν την φορά, το ντιμπέητ θα φιλοξενηθεί στο MSNBC και αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς πραγματοποιείται στην τελική ευθεία πριν τις εσωκομματικές κάλπες.

Ασφαλώς, τα βλέμματα θα πέσουν κυρίως στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Μπεν Κάρσον, οι οποίοι και είναι τα μεγάλα φαβορί για το χρίσμα, με τον συνταξιούχο νευροχειρουργό να περνά για πρώτη φορά μπροστά σε παναμερικανικό επίπεδο, όπως τουλάχιστον κατέδειξε η τελευταία δημοσκόπηση.

Όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, ο Τραμπ, ο οποίος στα προηγούμενα ντιμπέιτ έδειχνε μάλλον συμπάθεια απέναντι στον Κάρσον, αναμένεται να αλλάξει στάση και να εντείνει τις επιθέσεις εναντίον του, οι οποίες ίσως φτάσουν και στο προσωπικό επίπεδο, σε μια προσπάθεια να τον εκθέσει στο κοινό.

Αντίθετα, ο Κάρσον, ο οποίος έχει επιλέξει ένα πιο ήπιο προφίλ, θεωρείται δύσκολο να αλλάξει στάση και να επιτεθεί περισσότερο στο Τραμπ.

Πάντως, η αποψινή τηλεοπτική αναμέτρηση δύσκολα θα φτάσει τις θεαματικότητες των προηγουμένων, καθώς συμπίπτει χρονικά με τον 2ο τελικό του World Series ανάμεσα στους Ρόγιαλς και τους Μετς. Από πλευράς του MSNBC γνωστοποιήθηκε ότι η διάρκειά του δεν θα ξεπεράσει τις δυο ώρες, μαζί με τις διαφημίσεις.