Log in
A+ A A-

Ντιμπέιτ Ρεμπουπλικανών με δυο ταχύτητες

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το αποψινό ντιμπέητ των Ρεμπουπλικανών υποψηφίων, το οποίο διοργανώνεται από το FOX Business και την Wall Street Journal.

Η νέα αυτή τηλεοπτική αναμέτρηση θα έχει μια βασική καινοτομία, η οποία θα αφορά στον αριθμό των συμμετεχόντων, καθώς, για πρώτη φορά, στην αναμέτρηση των 9 θα εμφανιστούν μόλις 8 υποψήφιοι.

Αυτό συμβαίνει διότι το FOX έθεσε ως όριο συμμετοχής στο Prime Time Debate συγκεκριμένα ποσοστά στις τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις, με αποτέλεσμα ορισμένοι υποψήφιοι από τον... συνωστισμό των προκριματικών να μείνουν εκτός.

Έτσι, Κρις Κρίστυ, Μάικ Χάκαμπι, Ρικ Σάντορουμ και Μπόμπυ Τζίνταλ θα κονταροχτυπηθούν νωρίτερα στο ντιμπέιτ των... «μικρών», που είναι προγραμματισμένο για τις 6, με σαφώς λιγότερο ενδιαφέρον και αναμενόμενη τηλεθέαση από το μεγάλο των 9.

Μάλιστα, υπάρχουν και υποψήφιοι οι οποίοι δεν θα συμμετάσχουν ούτε στο μικρό ντιμπέιτ, καθώς δεν συγκεντρώνουν ούτε το 1%.

Ασφαλώς, τα βλέμματα σήμερα θα στραφούν κυρίως στον Μπεν Κάρσον, ο οποίος, εκτός από πρώτος στιςδημοσκοπήσεις, έχει έρθει και στο στόχαστρο με τις πρόσφατες περιπέτειές του.