Log in
A+ A A-

Ντιμπέιτ Ρεμπουπλικανών: Ποιοι ξεχώρισαν

Με τον Μαρκ Ρούμπιο να θεωρείται από πολλούς ως ο μεγάλος κερδισμένος, κάτι που απομένει να φανεί στις επόμενες δημοσκοπήσεις, ολοκληρώθηκε η χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση των Ρεμπουπλικανών υποψηφίων.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο Ρούμπιο εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά διαβασμένος, ενώ κατάφερε να αξιοποιήσει επικοινωνιακά το γεγονός ότι κατάγεται από οικογένεια μεταναστών, κάτι που θα του δώσει πρόσβαση και σε δυσπρόσιτες δεξαμενές υποψηφίων για το Ρεμπουπλικανικό κόμμα εάν τελικά επιλεγεί για τις προεδρικές.

Το προφίλ του συντηρητικού ενίσχυσε ο Τεντ Κρουζ, επιδιώκοντας μεγαλύτερη στήριξη από εκείνο το κομμάτι των Ρεμπουπλικανών και ποντάροντας στην συνεχή άνοδό του στις δημοσκοπήσεις. Πολιτικό και προσεγμένο προφίλ επιδίωξε να περάσει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επανέλαβε την πρόθεσή του να απελάσει τους 11 εκατομμύρια παράνομους μετανάστες εάν εκλεγεί. Πάντως, προκάλεσε δυσαρέσκεια, όταν αναφέρθηκε με μάλλον αναιδή τρόπο στην Κάρλι Φιορίνα.

Βελτιωμένος και πιο διαβασμένος θεωρήθηκε ο Τζεμπ Μπους, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις συνελήφθη αμήχανος. Σε ό,τι αφορά στον Μπεν Κάρσον, θεωρείται πως χειρίστηκε για μια ακόμη φορά με ήπιο τρόπο την παρουσία του στην τηλεοπτική αναμέτρηση, μια τακτική η οποία δεν στρέφει μεν τα βλέμματα επάνω του αλλά δημοσκοπικά έχει φέρει αποτέλεσμα.

Μάλιστα, του πιστώνεται ότι χειρίζεται πολύ έξυπνα την δυσπιστία των ψηφοφόρων του κόμματος απέναντι στα Μέσα Ενημέρωσης, ιδίως με αφορμή της πρόσφατης κόντρας του με το CNN. Καλές εντυπώσεις άφησαν και οι άλλοι τρεις υποψήφιοι που ωστόσο παραμένουν χαμηλά.