Log in
A+ A A-

Παρουσίασαν τις κόρες του ως... μαϊμουδάκια

Την έντονη αντίδραση του Ρεμπουπλικανού υποψηφίου για το χρίσμα, Τεντ Κρουζ, προκάλεσε γελοιογραφία της Ουάσιγκτον Ποστ που περιελάμβανε τις δυο ανήλικες κόρες του. Ειδικότερα, η 7χρονη Καρολάιν και η 4χρονη Κάθριν εμφανίζονταν ως μαϊμούδες που χόρευαν.

Ποιο ήταν το σκεπτικό της – εμφανώς χοντροκομμένης – γελοιογραφίας; Κυρίως η τάση του Κρουζ να εντάσσει συνεχώς στην πολιτική του εικόνα τις δυο κόρες του, τις οποίες κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποιεί για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Η αντίδραση του Κρουζ ήταν άμεση, καθώς κατηγόρησε την εφημερίδα ότι κοροϊδεύει τις κόρες του, προτρέποντας τους συντάκτες να επιτεθούν στον ίδιο και να αφήξσουν τα παιδιά του εκτός. Λίγο αργότερα, η ανάρτηση αφαιρέθηκε και ακολούθησε απολογητικό μήνυμα του αρχισυντάκτη, ο οποίος δήλωσε ότι η γελοιογραφία ξέφυγε από την επιτήρησή του, καθώς αυτός ουδέποτε θα επέτρεπε να εμπλέκονταν ανήλικα παιδιά σε τέτοιο περιεχόμενο της εφημερίδας.

Πάντως, οι υπεύθυνοι της καμπάνιας του Κρουζ ξεκίνησαν την συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να υπάρξει η «κατάλληλη απάντηση», χωρίς να διευκρινίζεται αν θα έρθει με την μορφή επικοινωνιακής εκστρατείας η αγωγής εναντίον της Ουασιγκτον Ποστ.