Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Σε ετοιμότητα για τον χιονιά

Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα ισχύσει τελικά το δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων για τη Νέα Υόρκη, που αφορά στην ήδη προαναγγελθείσα χιονοθύελλα Γιόνας. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, σε έκτακτη συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο κ. Ντε Μπλάζιο επιβεβαίωσε ότι η χιονοθύελλα που αναμένεται θα συνοδεύεται και από ισχυρούς ανέμους, συμβουλεύοντας το κοινό νααποφύγει την κυκλοφορία στους δρόμους εκείνες τις ώρες. Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει εντολή αναστολής λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως συνέβη πέρυσι, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχου ν κι άλλες ενδείξεις για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση.

Το προσωπικό του Δήμου Νέας Υόρκης ήδη βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς η πρώτη μεγάλη χιονόπτωση του φετινού χειμώνα θεωρείται δεδομένο ότι θα κάνει πιο δύσκολη την κυκλοφορία σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Όπως ανακοινώθηκε, από αύριο θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα 579 οχήματα ρίψης αλατιού και 1650 εκσκαφείς, που θα βγουν στους δρόμους της Νέας Υόρκης για να απομακρύνουν το πυκνό χιόνι αμέσως μόλις το φαινόμενο αρχίζει να εντείνεται.

Μάλιστα, θα υπάρξουν δυο 12ωρες βάρδιες αρχής γενομένης από την Παρασκευή στις 7 το πρωί, με 2400 υπαλλήλους να εργάζονται σε κάθε μια. Το σήμα ετοιμότητας τίθεται εν ισχύ από το Σάββατο το πρωί έως και την Κυριακή το απόγευμα, ενώ το βαρύ χιόνι αναμένεται να σταματήσει το πρωί της Κυριακής, πριν το ξημέρωμα.