Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Τα χιόνια έλιωσαν και το θερμόμετρο...τρελαίνεται

Στους 53 βαθμούς Φαρενάιτ σκαρφαλώνει η θερμοκρασία στη Νέα Υόρκη την Δευτέρα, για να προσεγγίσει τους 60 (!!!) την Τετάρτη, σε μια νέα σειρά απίστευτα υψηλών θερμοκρασιών για τα δεδομένα του Φεβρουαρίου.  Πότε προβλέπεται πιθανή χιονόπτωση.

Μπορεί το πρώτο ουσιαστικό πέρασμα του χιονιά να ήταν... βαρύ για τις βορειοανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ - καθώς σημειώθηκαν ιστορικά ρεκόρ χιονοπτώσεων - αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο ήπιος φετινός χειμώνας άλλαξε εντελώς πρόσωπο: Το αντίθετο, καθώς αφενός οι θερμοκρασίες της περασμένης εβδομάδας αποδείχθηκαν αρκετά υψηλές για να λιώσουν τα χιόνια σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και αφετέρου αυτήν την εβδομάδα ο υδράργυρος ανεβαίνει ασυνήθιστα για την περιοχή.

Ειδικότερα, την Δευτέρα προβλέπεται ότι θα προσεγγίσει τους 53 βαθμούς Φαρενάιτ, ενώ την Τετάρτη - έστω και εν μέσω καταρρακτώδους βροχής - θα σκαρφαλώσει στους 59 βαθμούς, κάτι που έμοιαζε πολύ μακρινό πριν από μια εβδομάδα, όταν η Νέα Υόρκη και οι γειτονικές Πολιτείες είχαν "σκεπαστεί" από περίπου 30 ίντσες χιονιου!  Μάλιστα, οι ήπιες θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας (48 οι μέγιστες την Τρίτη και την Πέμπτη) ενώ κάποια πτώση αναμένεται από την Παρασκευή, όταν και θα φτάσει στους 41.

Αντίθετα, η επόμενη εβδομάδα αναμένεται κάπως πιο "χειμερινή", με θερμοκρασίες κοντά στους 40, ενώ "ύποπτες" ημέρες για χιονόπτωση είναι η Τετάρτη (10/2) και το Σάββατο (14/2) χωρίς όμως να μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια από τόσο νωρίς εάν θα συμβεί και πόσο έντονη θα είναι.

Σύμφωνα και με τη νέα πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπρηεσία, το υπόλοιπο του χειμώνα θα είναι βαρύ κυρίως για τις νότιες και δυτικές Πολιτείες, χωρίς να αποκλείεται όμως ένα μεμονωμένο έντονο καιρικό φαινόμενο και Βορειοανατολικά, που θα μπορούσε να φέρει μεμονωμένα και προσωρινά χιόνι ή πιο χαμηλή θερμοκρασία.