Log in
A+ A A-

Η δικαίωση του Τεντ Κρουζ

Η παραδοσιακή συντηρητική πολιτική συνταγή φαίνεται πως ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη στον Τεντ Κρούζ στην Άιοβα, σύμφωνα με πολιτικές αναλύσεις.

Παρά το γεγονός ότι είχε να αντιμετωπίσει την έντονη προσωπικότητα και το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ, ο Κρουζ, όπως τονίζουν οι αναλυτές, κινήθηκε στοχευμένα και μεθοδικά, «κυκλώνοντας» ουσιαστικά την Πολιτεία της Άιοβα σε βάθος χρόνου: Κατάφερε και δημιούργησε ένα δίκτυο υποστηρικτών στους Ευαγγελικούς κύκλους, εξασφαλίζοντας την στήριξη ισχυρών παστόρων και θρησκευτικών λειτουργών. Σταδιακά, οργάνωσε την πολιτική δραστηριότητά του, ενώ κατέγραφε παρουσία στην Πολιτεία από το 2013.

Παρότι, ορθώς όπως αποδείχθηκε, οι εμφανίσεις του δεν ήταν πολλές και πιεστικές, ο συντηρητικός δικηγόρος από το Τέξας χτύπησε σε ευαίσθητές στιγμές, όπως την ημέρα της θεσμοθέτησης του γάμου των ομοφύλων.

Παράλληλα, επένδυσε έξυπνα στην επικοινωνιακή καμπάνια, εστιάζοντας όχι μόνο στον Τραμπ, αλλά και στον τρίτο «πόλο» που «ψάρευε» εσχάτως από την δεξαμενή του, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Μαρκο Ρούμπιο. Κάπως έτσι, κατάφερε να τον κρατήσει σχετικά πιο χαμηλά και να επιβεβαιώσει τις δημοσκοπήσεις του Ντε Μόιν, που τον εμφάνιζαν να έχει προβάδισμα.