Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Μετά την βαρυχειμωνιά έρχεται... άνοιξη

Μετά την "βαρυχειμωνιά" και τις πολικές θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου, ο υδράργυρος παίζει νέα... παιχνίδια στη Νέα Υόρκη, καθώς το θερμόμετρο την Τρίτη αναμένεται να σκαρφαλώσει ξαφνικά στους 56 βαθμούς Φαρενάιτ.

Αυτό τουλάχιστον προβλέπουν οι παρούσες προγνώσεις, οι οποίες όμως υποσημειώνουν ότι η άνοδος αυτή της θερμοκρασίας θα συνοδευτεί από βροχοπτώσεις και κάπως πιο ενισχυμένους ανέμους.

Πάντως, η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού είναι αξιοσημείωτη, καθώς η θερμοκρασία νωρίς το πρωί της Κυριακής έπεσε - όπως αναμενόταν - στον 1 βαθμό Φαρενάιτ, ενώ την Τρίτη δεν ξεπέρασε τους 35, με δεδομένη και την χιονόπτωση που είχε προβλεφθεί.  Αυτό σημαίνει πάνω από 50 βαθμοί διαφορά σε σχέση με δυο ημέρες νωρίτερα και 21 σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Σε κάθε περίπτωση, η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας θα βάλει "φρένο" την Τετάρτη, καθώς οι μέγιστες προβλέπονται στους 46, ενώ στην συνέχεια της εβδομάδας θα κινηθούν κοντά στους 40.  Όλα αυτά βέβαια μέχρι το Σαββατοκύριακο, το οποίο θα είναι το ακριβώς αντίθετο σε σχέση με το προηγούμενο, με θερμοκρασίες άνω των 50 Φαρενάιτ.  Μάλιστα, την Κυριακή το σκηνικό θα είναι πρόωρα ανοιξιάτικο, αφού δεν καταγράφεται μέχρι αυτήν την στιγμή κάποια πιθανότητα βροχόπτωσης.

Σε γενικές γραμμές, ο Φεβρουάριος φαίνεται πως θα κλείσει χωρίς άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα, αν και είναι πιθανό να υπάρξει τουλάχιστον άλλη μια χιονόπτωση στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.