Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Μύρισε... καλοκαίρι από τον Μάρτιο

Η θερμότερη 9η Μαρτίου όλων των εποχών στη Νέα Υόρκη είναι η σημερινή ημέρα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Τους 74 βαθμούς Φαρενάιτ το θερμόμετρο, ανοιξιάτικο σκηνικό και την Πέμπτη.

Δεν έχουν περάσει καλά - καλά δέκα ημέρες από την τελευταία ελαφρά χιονόπτωση και τις σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτήν την περίοδο στη Νέα Υόρκη. Παρόλα αυτά όμως, το σκηνικό του καιρού άλλαξε άρδην και με... φρενήρεις ρυθμούς πέρασε από τον χειμώνα στην άνοιξη. Έτσι, την Τετάρτη ο υδράργυρος έδειξε στις μέγιστες τους 74 βαθμούς Φαρενάιτ, ενώ η ελάχιστη, η οποία θα σημειωθεί αργά το βράδυ, δεν πρόκειται να πέσει κάτω από τους 56! Θερμοκρασίες, δηλαδή, που συνήθως κάνουν την εμφάνισή τους κατά την διάρκεια του Μαϊου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία πρόκειται για την θερμότερη 9η Μαρτίου όλων των εποχών, με το προηγούμενο ρεκόρ να κυμαίνεται στους 69, από το μακρινό 2000. Μάλιστα, τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, βάσει του σχετικού μέσου όρου, δεν ξεπερνούν τους 40 Φαρενάιτ.

Να αναφερθεί πως οι καιρικές συνθήκες αυτές δεν αποτελούν μεγάλη έκπληξη, με δεδομένο ότι οι μετεωρολόγοι είχαν κάνει λόγο για ένα "θερμότερο του κανονικού" τρίμηνο Μαρτίου - Απριλίου - Μαϊου στα βορειοανατολικά, ενώ δικαιώθηκαν απόλυτα στις εκτιμήσεις για έναν μάλλον ήπιο χειμώνα στις - συνήθως - περισσότερο "κρύες" Πολιτείες των ΗΠΑ. Το σκηνικό αυτό οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στο φαινόμενο Ελ Νίνιο, που έχει επηρεάσει πολύ τις κλιματολογικές συνθήκες κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Βάσει των σημερινών προγνώσεων, το θερμόμετρο θα σημαδέψει 74 και την Πέμπτη, ενώ στην συνέχεια το πρόωρο "ανοιξιάτικο" κύμα θα υποχωρήσει ελαφρώς, αν και δύσκολα οι μέγιστες θα πέσουν κάτω των 53 βαθμών για τις επόμενες δυο εβδομάδες.