Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Συναγερμός για την χιονοθύελλα της Πέμπτης

Έως και τις 10 ίντσες ενδέχεται να φτάσει το ύψος του χιονιού κατά την χιονοθύελλα της προσεχούς Πέμπτης στην πόλη της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Το έντονο καιρικό φαινόμενο, το οποίο έχει την κωδική ονομασία "Niko", θα συνοδεύεται και από ισχυρούς ανέμους που πιθανόν θα ξεπεράσουν τα 23 μίλια την ώρα.  Παρότι οι αρχικές προγνώσεις έκαναν λόγο για 3-5 ίντσες, τονίζεται ότι τελικά το ύψος θα είναι μεγαλύτερο και θα "φλερτάρει" με τις 10.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη χιονοθύελλα του φετινού χειμώνα, με τους μετεωρολόγους να παρακολουθούν προσεκτικά το φαινόμενο, ενώ θα υπάρξει και η ανάλογη ταξιδιωτική οδηγία.

Η πόλη της Νέας Υόρκης ήδη προετοιμάζεται για την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών, με τα εκχιονιστικά να είναι σε ετοιμότητα.  Επιπλέον, προβλέπεται ότι θα υπάρξουν και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, με δεδομένο πάντα ότι αυτήν την φορά ο χιονιάς "χτυπάει" μια εργάσιμη καθημερινή και όχι Σαββατοκύριακο.

Πάντως, επειδή ο χειμώνας του 2017 είναι γενικότερα... απρόβλεπτος, την Τετάρτη δεν αποκλείεται να απειληθεί το μέγιστο ρεκόρ θερμοκρασίας για την 8η Φεβρουαρίου, αφού το θερμόμετρο θα φτάσει τους 60 Φαρενάιτ στις μέγιστες, με την μεγαλύτερη καταγεγραμμένη θερμοκρασία είναι 61 βαθμοί.

Ασφαλώς, την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει, με την ελάχιστη να αγγίζει τους 19 Φαρενάιτ!