Log in
A+ A A-

Toys 'R' Us: Αίτηση για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα

Σε δυσχερή οικονομική θέση βρίσκεται η γνωστή αλυσίδα παιχνιδιών "Toys 'R' Us", η οποία κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα.

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η κίνηση αυτή δεν σημαίνει οριστικό λουκέτο, το οποίο θα αποτελούσε σοκ για το αμερικανικό λιανεμπόριο, αλλά αναμφίβολα πρόκειται για ένα "καμπανάκι κινδύνου", που ενδέχεται να οδηγήσει σε αναπροσαρμογή και - πιθανότατα - συρρίκνωση του δικτύου της "Toys 'R' Us", ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί και στα υποκαταστήματα του Καναδά.

Σε κάθε περίπτωση, σημαντικό ρόλο για το μέλλον της εταιρείας θα παίξει η επιζητούμενη έγκριση χρηματοδότησης ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις Τράπεζες, την οποία θα εξετάσει το αρμόδιο Δικαστήριο.  Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβεί, θα δημιουργηθεί μείζον ζήτημα, αφού η αλυσίδα θα δυσκολευτεί να πληρώσει τους προμηθευτές της ενόψει Χριστουγέννων, που αποτελούν και την πιο κερδοφόρα περίοδο για τα καταστήματα παιχνιδιών.

Το συνολικό χρέος της Toys'R'Us αυτήν την στιγμή φτάνει τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, με μια από τις αιτίες της "καθίζησης" να είναι η ανάπτυξη των διαδικτυακών αγορών, που έχουν "χτυπήσει" τα παραδοσιακά καταστήματα.