Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Συναγερμός για την χιονοθύελλα - "Παγώνουν" τα πάντα το απόγευμα

Αντιμέτωπη με την πρώτη μεγάλη χιονοθύελλα του 2014 θα έρθει η Νέα Υόρκη, καθώς από το απόγευμα της Πέμπτης ο καιρός θα "αγριέψει" για τα καλά και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την σχετική πρόγνωση, στο Μανχάταν θα πέσουν τουλάχιστον 6 με 10 ίντσες χιόνι, ενώ σε άλλες περιοχές η κατάσταση θα είναι ακόμη πιο επιβαρυμένη.  Το αρμόδιο Τμήμα του Δήμου έχει εξοπλίσει τα μηχανήματα προκειμένου να γίνει έγκαιρα η ρίψη αλατιού και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, αν και αυτήν την φορά η κατάσταση αναμένεται πιο δύσκολη από προηγούμενες περιπτώσεις.

Η επιδείνωση του καιρού έχει ήδη ξεκινήσει σε περιοχές του Westchester, του Rockland και του Putnam, όπου άρχισε να πέφτει χιόνι τα ξημερώματα της Πέμπτης.  Υπολογίζεται ότι, μέχρι την Παρασκευή το πρωί, το ύψος του χιονιού στα εν λόγω σημεία θα έχει φτάσει τις 6 με 8 ίντσες.  Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κυβερνήτης Α. Κουόμο προειδοποίησε τους κατοίκους αυτών των περιοχών να αποφύγουν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, αργά το απόγευμα της Πέμπτης, να κλείσουν οι κεντρικές οδικές αρτηρίες λόγω κακοκαιρίας.

Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και οι γραμμές του μετρό οι οποίες κινούνται σε εξωτερικές γραμμές.  Όπως προβλέπεται από την ΜΤΑ, τις μεγαλύτερες δυσκολίες θα έχουν οι χρήστες των τρένων Α στα Rockaways, των N, B και Q στο Brooklyn και του 5 στο Bronx, αν και αλλαγές και καθυστερήσεις αναμφίβολα θα υπάρξουν, ιδίως σε ό,τι αφορά στις γραμμές εξπρές.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάσιο, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ψύχραιμος για το πρώτο κύμα κακοκαιρίας της θητείας του, υποσχόμενος ότι θα γίνει το παν προκειμένου η Νέα Υόρκη να μην έρθει αντιμέτωπη με πιο δυσάρεστες καταστάσεις.

Την χιονοθύελλα της Πέμπτης θα ακολουθήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες της Παρασκευής, που θα φτάσουν τους 6 βαθμούς Φαρενάιτ.