Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Η πιο κρύα μέρα των τελευταίων 20 ετών

Η πιο κρύα μέρα της τελευταίας 20ετίας θα είναι για τη Νέα Υόρκη η Τρίτη, αφού οι θερμοκρασίες θα φτάσουν επίπεδα που θυμίζουν... Σιβηρία.

 

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας μέχρι την αντίστοιχη ώρα το πρωί της Τρίτης, η θερμοκρασία θα έχει πέσει, σε ρυθμούς - εξπρές, κατά 50 ολόκληρους βαθμούς Φαρενάιτ, φτάνοντας, σε συνδυασμό με τους ανέμους, επίπεδα υπό του μηδενός.

Το γραφείο για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών στη Νέα Υόρκη έχει ήδη ενεργοποιήσει το σήμα επικίνδυνων καιρικών συνθηκών, προκειμένου να προλάβει τις συνέπειες από το "φονικό" κρύο.  Παράλληλα, θα ενεργοποιηθούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων ή των εργαζόμενων, ανάλογα με την περίπτωση, εξαιτίας παράλειψης των υπευθύνων.  Στις οικοδομές, οι εργολάβοι καλούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην εκτεθούν στο κρύο οι εργαζόμενοι, ειδάλλως θα τους επιβληθούν πρόστιμα και οι εργασίες θα σταματήσουν άμεσα.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάσιο, κάλεσε τους κατοίκους της Νέας Υόρκης να εξασφαλίσουν μια ασφαλή και, πάνω απ' όλα, θερμή διαμονή για την δύσκολη νύχτα που έρχεται.

"Με αυτό το επικίνδυνο κύμα ψύχους αλλά και τους κρύους ανέμους που θα επικρατήσουν στη Νέα Υόρκη απόψε και αύριο, συμβουλεύω όλους τους συμπολίτες να βρουν ένα ζεστό μέρος προκειμένου να αποφύγουν την υποθερμία, τα κρυοπαγήματα και οποιαδήποτε άλλη απειλητική κατάσταση για την υγεία τους", ανέφερε ο κ. Ντε Μπλάσιο, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι όλες οι υπηρεσίες θα βρίσκονται σε επιφυλακή.

Παράλληλα, σε ισχύ τίθεται και το σχέδιο "Cold Blue" για τους άστεγους, προκειμένου να συγκεντρωθούν στα ειδικά καταλύματα και να προστατευθούν από το κτίριο.  Κατά την διάρκεια της πρόσφατης χιονοθύελλας, στο πλαίσιο του προγράμματος σίτισης, ετοιμάστηκαν σε σερβιρίστηκαν πιάτα για 2600 αστέγους.

Θυμηθείτε τι επικράτησε κατά την διάρκεια της χιονοθύελλας στη Νέα Υόρκη, στο βίντεο από το ρεπορτάζ του New Greek TV.

Media