Log in
A+ A A-

Ο χιονιάς χτυπάει τις νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ

Έντονη ανησυχία επικρατεί στο Νότιο τμήμα των Ηνωμένων Πολιτείων για τον τρόπο αντιμετώπισης του χιονιά, καθώς, αυτό που τονίζεται, είναι ότι οι εν λόγω περιοχές της χώρας δεν είναι συνηθισμένες σε τέτοιου είδους καιρικές συνθήκες.

Κι αν στο άκουσμα της έντασης της χιονοθύελλας οι κάτοικοι του Βόρειου τμήματος γελούν ειρωνικά - καθώς έχουν βιώσει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα πολύ χειρότερες συνθήκες - οι νότιοι έχουν κάθε λόγο να προβληματίζονται, αφού είναι αμφίβολο εάν τα περιορισμένα μέσα και η ελλιπής εμπειρία που διαθέτουν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία ένα περιορισμένο, έστω, πέρασμα του χιονιά.

Επίσης, πολλά είναι τα ερωτηματικά και για την ασφάλεια των οδηγών, αφού ούτε τα ΙΧ, ούτε τα φορτηγά που κυκλοφορούν στις νότιες Πολιτείες έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές ασφαλείας για να ανταπεξέλθουν στην επικίνδυνη ολισθηρότητα που μπορεί να επέλθει στους δρόμους εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης.  Άλλωστε, οι ιδιοκτήτες δεν έχουν βιώσει, κατά το παρελθόν, τέτοιες καιρικές συνθήκες κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Σε κάθε περίπτωση, η κακοκαιρία δεν αστειεύεται και κάτι τέτοιο αποδεικνύεται από τις επιπτώσεις που έχει στην λειτουργία των αεροδρομίων.  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα flightaware.com, μέχρι τη μια το μεσημέρι (Eastern Time) είχαν ακυρωθεί περισσότερες από 3000 πτήσεις, ορισμένες εκ των οποίων στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου: αυτό της Ατλάντα, στο οποίο έχει ακυρωθεί το 35% των πτήσεων, ενώ στο αεροδρόμιο Τ. Μπους του Χιούστον το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 50%.

Όλα αυτά σε έναν από τους πιο δύσκολους χειμώνες των τελευταίων ετών για τις Ηνωμένες Πολιτείες.