Log in
A+ A A-

Ατλάντα: Ο χιονιάς τους έπιασε... αδιάβαστους

Αδιάβαστη πιάστηκε η πόλη της Ατλάντα στο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το νότο, αφού υπέστη ένα λειτουργικό και κυκλοφοριακό βραχυκύκλωμα με... τρεις ίντσες χιόνι.  Έντονη δυσαρέσκεια για τα αντανακλαστικά των Αρχών, ενώ ο Δήμαρχος επιρρίπτει ευθύνες σε κάθε υπηρεσία ξεχωριστά!
Για να αναλογιστεί κανείς πόσο απροετοίμαστη αλλά και άπειρη αποδείχθηκε η Ατλάντα - που το 1996 διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες - σε ό,τι αφορά στην χιονόπτωση, είναι πως έζησε εφιαλτικές στιγμές με το 1/4 του χιονιού που έριξε πριν από λίγες ημέρες στη Νέα Υόρκη!  Η κατάσταση που διαμορφώθηκε, άλλωστε, θυμίζει τα αργά αντανακλαστικά που επιδεικνύει κατά καιρούς το ελληνικό κράτος. Ή μάλλον... χειρότερα: Αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στους δρόμους για ώρες, μικρά παιδιά αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στο σχολείο. Τα ερωτήματα, βέβαια, είναι εύλογα: Γιατί άνοιξαν τα σχολεία, ενώ η κακοκαιρία είχε προβλεφθεί από τους μετεωρολόγους;  Γιατί τα συνεργεία δεν βρίσκονταν σε ετοιμότητα, αλλά βγήκαν έξω όταν πια ο χιονιάς είχε κάνει την... επίθεσή του; 
 
"Οι υπηρεσίες έλαβαν αποφάσεις μεμονωμένα.  Αυτό που θα κάνουμε την επόμενη φορά είναι να κάνουμε συντονισμένες κινήσεις, να δώσουμε αυστηρές οδηγίες για το πως πρέπει να γίνουν τα πράγματα.", δήλωσε ο Δήμαρχος Kasim Reed, αναφερόμενος στο γεγονός ότι τα σχολεία, οι επιχειρήσεις και οι δημόσιες υπηρεσίες αποφάσισαν ότι πρέπει να βάλουν λουκέτο την ίδια στιγμή, και ενώ ο χιονιάς βρισκόταν σε εξέλιξη.  
 
"Δεν θα μπω στην διαδικασία να κατηγορήσω κάποιον, θα σας θυμήσω όμως ότι, εκτός από την Ατλάντα, η κακοκαιρία χτύπησε και την ευρύτερη περιοχή.  Βλέπετε κάποια Πολιτεία από αυτές να έχουν κάνει κάτι καλύτερο από αυτό που κάναμε εμείς;", απάντησε ο Δήμαρχος, εμφανώς εκνευρισμένος για την κριτική που δέχτηκε.
 
"Δεν είναι δική μου ευθύνη το πότε αποφασίστηκε να κλείσουν τα σχολεία, για το οποίο έχει τον λόγο ο οργανισμός Atlanta Public Schools.  Ούτε εγώ έχω υπό την εποπτεία μου τα μηχανήματα που καθαρίζουν τους δρόμους.  Αυτό είναι δουλειά της Πολιτείας.", κατέληξε ο Δήμαρχος, εκτιμώντας ότι, ως Δήμος, η πόλη της Ατλάντα αντέδρασε καλύτερα σε σχέση με το 2011.
 
Πάντως, η ταλαιπωρία των κατοίκων συνεχίζεται και άπαντες αναμένουν την βελτίωση του καιρού για να επανέλθουν σε ανθρώπινες συνθήκες καθημερινότητας.