Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Aποφασιστικός για τομές ο Ομπάμα στην ομιλία του

  • Written by 

Ιδιαιτερα αποφασισμένος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος Ομπάμα στην χθεσινή ομιλία του για την Κατασταση του Έθνους, σε μία προσπάθεια να αντιστρέψει την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί για την κυβερνηση του, κάτι που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. Ο

Ομπάμα υπογράμμισε χαρακτηριστικά στέλνοντας ένα μήνυμα στο Κογκρέσσο ότι "Θα εργαστώ για τη μείωση των ανισοτήτων με ή χωρίς τη βοήθεια σας" . Επιπροσθέτως, τόνισε ότι ούτε ο ίδιος όυτε το έθνος πρέπει να παραμεινουν στάσιμοι, λέγοντας ότι όταν θα μπορεί να παίρνει μέτρα χωρίς να περάσει από τη νομοθετική οδό για να βελτιώσει τις πιθανότητες για περισσότερες αμερικανικές οικογένειες, θα το κάνει. Ο κ. Ομπάμα έκανε και μία αναφορά στο έργο της Κυβέρνησης του, επισημαίνοντας ότι πλέον βρισκόμαστε στο χαμηλότερο εδώ και πέντε χρόνια ποσοστό ανεργίας και για μια αγορά ακινήτων που ανακάμπτει. Σε αυτό το πλαίσιο ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι πεπεισμένος ότι αυτή η χρονιά μπορεί να είναι χρονιά δράσης για την χώρα. Ο Πρόεδρος Ομπάμα στην συνέχεια δήλωσε πως πρέπει "να επιταχύνουμε την ανάπτυξη, να ενισχύσουμε τη μεσαία τάξη και να δημιουργήσουμε νέες γέφυρες προς τη μεσαία τάξη". Ουσιαστικά, η χθεσινοβραδινή ομιλία αποτελεί μία πρώτη γέυση των προθέσεων Ομπάμα για τα επόμενα χρόνια της διακυβέρνησης του, και ενώ εδώ και 3 χρόνια, οι Ρεπουμπλικανοί έχουν βάλει στοπ στις περισσότερες πρωτοβουλίες του προέδρου.
Τα σημαντικότερα σημεία των αναγγελιών Ομπάμα είναι τα ακόλουθα:
-Η αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου στα 10,10 δολάρια έναντι των 7,25 που είναι σήμερα. Ο Ομπάμα ζήτησε από το Κογκρέσο να επεκτείνει αυτό το μέτρο σε όλους τους εργαζομένους, λέγοντας χαρακτηριστικά «Δώστε μια αύξηση στην Αμερική!" Στην συνέχεια, ο πρόεδρος είπε ότι θα συνδέσει επίσης για πρώτη φορά τον ελάχιστο μισθό με τον πληθωρισμό.
-Παραταση επιδομάτων για 1,6 εκατομμύριο μακροπρόθεσμα ανέργους, τα οποία έληξαν στο τέλος του 2013.
-Δήλωσε υπερήφανος για το ιατροφαρμακευτκό νομοσχέδιο Obamacare
- Για το Ιράν, προειδοποίησε τους Ρεπουμπλικανούς να μην προσπαθήσουν να επιβάλουν νέες κυρώσεςι, ιδίως όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
-Για την κρίση στην Ουκρανία, ο Ομπάμα επεσήμανε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υπεραπιστούν "την αρχή ότι ο λαός έχει το δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα και ειρηνικά και πρέπει να έχει λόγο σε ό,τι αφορά το μέλλον της χώρας".
-Για την εγκληματικότητα δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για μείωση του φαινομένου στις πολιτείες της Αμερικής, παρά την έλλειψη υποστήριξης από το Κονγκρέσο σχετικά με τα μέτρα ελέγχου που αφορούν στην κατοχή όπλων.