Log in
A+ A A-

Ντε Μπλάσιο: Μην περιμένετε να αγοράζετε μαριχουάνα από το περίπτερο

Διέψευσε τα σενάρια βάσει των οποίων θα πιέσει για νομιμοποίηση της μαριχουάνας στη Νέα Υόρκη ο Δήμαρχος Μπιλ Ντε Μπλάσιο, αν και παραδέχτηκε πως θεωρεί υπερβολικό να γίνονται συλλήψεις για μικροκατοχή.

 

Όλα αυτά, στην συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Ντε Μπλάσιο στον hip-hop ραδιοφωνικό σταθμό Hot 97, σε μια συζήτηση η οποία, αν και έγινε σε χαλαρό κλίμα, έθιξε πολλά από τα "ανοιχτά μέτωπα" του νέου Δημάρχου.

Σε ό,τι αφορά στην μαριχουάνα, ο κ. Ντε Μπλάσιο διαχώρισε την θέση του σε ό,τι αφορά στην ελεύθερη μαριχουάνα και το φαρμακευτικό προϊόν, τονίζοντας ότι η πρόταση του Κυβερνήτη Α. Κουόμο, την οποία και στηρίζει, αφορά στην χρήση της μαριχουάνας για καθαρά φαρμακευτικούς λόγους και όχι για κάπνισμα.

"Θα μπορούμε να αγοράζουμε μαριχουάνα από το διπλανό περίπτερο;", ρώτησε με αρκετή δόση χιούμορ ο παρουσιαστής της εκπομπής, για να λάβει μια εξίσου - μεταξύ σοβαρού και αστείου - απάντηση από τον Δήμαρχο πως "όχι, αυτό μπορώ να στο εγγυηθώ, δεν πρόκειτα να δεις προς το παρόν την μαριχουάνα στα περίπτερα".

Παράλληλα, ο κ. Ντε Μπλάσιο αναφέρθηκε και σε γενικότερα θέματα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το ξεκίνημά του στον δημαρχιακό θώκο.

Πάντως, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί εάν ο Μπιλ Ντε Μπλάσιο θα διατηρήσει την εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή που είχαν οι δυο τελευταίοι προκάτοχοί του (Τζουλιάνι, Μπλούμπεργκ) τις Παρασκευές.  Επρόκειτο για μια ραδιοφωνική εμφάνιση κατά την οποία το κοινό είχε την ευκαιρία να έρθει σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο και να υποβάλει τις ερωτήσεις του.