Log in
A+ A A-

Το χιόνι φέρνει...μαθήματα το Σάββατο

Το ενδεχόμενο λειτουργίας των σχολείων τα Σάββατα, προκειμένου να καλυφθούν τα μαθήματα που χάθηκαν λόγω χιονοπτώσεων, εξετάζουν οι ιθύνοντες της εκπαίδευσης στο Fort Lee του New Jersey, καθώς ακυρώθηκαν περισσότερες ώρες από αυτές που επιτρέπει ο νόμος.

 

Ο φετινός χειμώνας αποδείχθηκε πολύ βαρύς από όλες τις απόψεις για την Τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης.  Τόσο που ούτε... η κείμενη νομοθεσία δεν μπορεί να καλύψει τα κενά του.  Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν τα σχολεία τα οποία, σε ορισμένες περιοχές, έχουν βάλει λουκέτο λόγω καιρού περισσότερες ημέρες από το επιτρεπόμενο, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να αναζητούν τρόπους κάλυψης των χαμένων ωρών.

Τα σχολεία του Fort Lee στο New Jersey βρίσκονται στην χειρότερη μοίρα απ' όλους, καθώς έκλεισαν τέσσερις φορές, δυο περισσότερες δηλαδή απ' όσο επιτρέπει ο νόμος.  Έτσι, και με δεδομένο ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια νεα δυνατή χιονοθύελλα, αναζητείται η φόρμουλα προκειμένου οι ώρες αυτές να καλυφθούν.

Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα, το σενάριο που προκρίνεται - και θα συναντήσει λιγότερες αντιδράσεις - είναι η πραγματοποίηση μαθημάτων τα Σάββατα.  Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα μετατραπεί σε εργάσιμη κάποια από τις καθιερωμένες αργίες - η οποία είναι και η τελευταία λύση για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους - ούτε θα παραταθεί η χρονιά, κάτι που θεωρείται μη παραγωγικό και, ειδικότερα, αντιεκπαιδευτικό.

Μέχρι αυτήν την στιγμή δεν έχει ανακοινωθεί το οριστικό σχέδιο αν και όλα συγκλίνουν πως θα ξεκινήσουν τετράωρα μαθήματα τα Σάββατα, αρχής γενομένης από τις 15 Μαρτίου.