Log in
A+ A A-

Δώρο...ζωής για τον Άγιο Βαλεντίνο

Ένα δώρο ζωής έκανε στην σύζυγό του, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ένας άνδρας από τη Νέα Υόρκη, καθώς της χάρισε το νεφρό του, προκειμένου να μπει τέλος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να συνεχίσει την ζωή της.

Η Joy και ο Richard Mach είναι μαζί εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια.  Η σχέση τους δοκιμάστηκε στον χρόνο και έχει αποδειχθεί ότι ο ένας είναι πλασμένος για τον άλλον.  Κάθε χρόνο, την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου την περνούσαν μαζί.  Είτε με συμβολικά δώρα, είτε με ξεχωριστές εξόδους, ανεξάρτητα την ηλικία τους.  Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά και, σίγουρα, αυτή η γιορτή θα αφήσει το σημάδι της για πάντα.

Η Joy αντιμετώπιζε εδώ και αρκετό καιρό προβλήματα νεφρικής ανεπάρκειας.  Η κατάστασή της είχε φτάσει σε πολύ άσχημο σημείο.  Οι γιατροί είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι τα πράγματα ήταν πλέον δύσκολα και ότι, σε περίπτωση που δεν βρισκόταν ένας συμβατός δότης, ενδεχομένως να μην ζούσε για πολύ ακόμη.

Ελλείψει άλλου δωρητή, ο Richard πήρε την μεγάλη απόφαση και ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να κάνει ο ίδιος το μεγάλο δώρο στην γυναίκα του: Να της δώσει το υγιές νεφρό που της λείπει.  

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το μόσχευμα ήταν συμβατό και έτσι προχώρησε η διαδικασία.  Πλέον, το ζευγάρι αντιμετωπίζει την ζωή με μεγαλύτερη αισιοδοξία.  Η Joy ευελπιστεί ότι η υγεία της θα αποκατασταθεί πλήρως και θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής της.  Όλα αυτά, χάρη στην αγάπη του συζύγου της.  

Ασφαλώς, άπαντες εύχονται, ο Richard και η Joy να περάσουν τον Άγιο Βαλεντίνο του χρόνου μακριά από τα νοσοκομεία, αλλά πάντα με την θετική ανάμνηση αυτού του δώρου ζωής.

Δείτε το ρεπορτάζ του CBS στο τέλος της σελίδας.

Media