Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Οι καυγάδες βλάπτουν σοβαρά την καρδιά...

  • Written by 

Για τα περισσότερα ζευγάρια, τα καβγαδάκια είναι στην καθημερινή ρουτίνα, όμως όπως δείχνει μία νέα μελέτη πέρα από την ψυχική αναστάτωση που προκαλεί στους ανθρώπους, ένας καβγάς βλάπτει σοβαρά την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, όταν πιστεύουμε ότι ο σύντροφος μας δεν είναι όσο υποστηρικτικός πρέπει, έχουμε περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων.

Οι Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Γιούτα επισημαίνονυ ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι το άλλο τους μισό άλλες φορές είναι με το μέρος τους κι άλλες φορές τους εκνευρίζει, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν αγγειακή ασβεστοποίηση.Αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, ότι οι αρτηρίες τους είναι πιο αδύναμες και έχουν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.«Πολλές έρευνες επισημαίνουν τον κίνδυνο οι σχέσεις μας να αποτελούν προάγγελο θνησιμότητας, ειδικά σε ό,τι αφορά τις καρδιαγγειακές ασθένειες» ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» ο ψυχολόγος Bert Uchino.Στη συγκεκριμένη μελέτη πήραν μέρος 136 ζευγάρια, με μέσο όρο ηλικίας τα 63 έτη. Το 30% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι ο σύντροφός τους ήταν πολύ υποστηρικτικός, ενώ το 70% πίστευε ότι ορισμένες φορές τους βοηθούσε, ενώ άλλες τους εκνεύριζε πολύ.

Οι Επιστήμονες χρησιμοποίησαν έναν αξονικό τομογράφο για να ελέγξουν τις στεφανιαίες αρτηρίες των συμμετεχόντων στην έρευνα, και διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα αγγειακής ασβεστοποίησης ήταν υψηλότερα όταν και οι δύο σύντροφοι θεωρούσαν ο ένας τον άλλον αμφίθυμο.