Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ο χειμώνας αποχαιρετά (;) με μεγάλη χιονοθύελλα

Μέχρι και οκτώ ίντσες ενδέχεται να φτάσει στην πόλη της Νέας Υόρκης το ύψος του χιονιού την Δευτέρα, ενώ για άλλες Πολιτείες, όπως η Βοστώνη, υπολογίζεται ότι θα φτάσει ακόμη και το ένα πόδι.

Η νέα χιονοθύελλα αναμένεται, για μια ακόμη φορά, να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές και την λειτουργία των σχολείων, ενώ οι μηχανισμοί των Δήμων, για μια ακόμη φορά, θα δοκιμαστούν, αφού θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μια συνεχόμενη χιονοθύελλα η οποία, μάλιστα, από κάποια ώρα της Δευτέρας και μετά θα ενταθεί και θα φτάσει σε πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Σε ό,τι αφορά στη Νέα Υόρκη, οι μετεωρολόγοι τονίζουν ότι όλες οι προγνώσεις δείχνουν μια από τις μεγαλύτερες χιονοπτώσεις του διμήνου, οι συνέπειες της οποίας όμως μπορεί να περιοριστεί υπό μια προϋπόθεση: Να επικρατήσει το καιρικό φαινόμενο που έρχεται από τα νότια, το οποίο έχει υψηλότερη θερμοκρασία και περιλαμβάνει κυρίως βροχή, κι έτσι θα περιορίσει την έκταση του χιονιού.  Εάν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, η χιονόπτωση δεν θα ξεπεράσει τις 4 ίντσες.  Αυτό, όμως, είναι κάτι που θα μπορεί να προβλεφθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια τις επόμενες ώρες.

Στην πρόγνωση των επόμενων ημερών της προσεχούς εβδομάδας δεν υπάρχει άλλη χιονοθύελλα, παρόλα αυτά όμως το σκηνικό θα είναι απόλυτα χειμερινό, με χαμηλές θερμοκρασίες και έναν ήλιο με... κρύα δόντια.

Ελπίδα όλων, φυσικά, είναι, σταδιακά, ο υδράργυρος να ανέβει σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, με δεδομένο, πάντα, ότι σε 20 μέρες (εαρινή ισημερία) μπαίνει και ημερολογιακά η άνοιξη.