Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Σημαντικές επαφές της ΓΓ Ισότητας στη Νέα Υόρκη

  • Written by 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πρόκειται να βρεθεί η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ. Βάσω Κόλλια, επικεφαλής Αντιπροσωπείας, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεών της, στην 58η Σύνοδο της Επιτροπής του Ο.Η.Ε. για το Καθεστώς των Γυναικών. Η Σύνοδος θα διεξαχθεί 10-21 Μαρτίου 2014, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.


Η ελληνική Αντιπροσωπεία εκπροσωπώντας την προεδρεύουσα χώρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρέχον εξάμηνο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης θα συντονίσει την παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην 58η Σύνοδο της Επιτροπής του Ο.Η.Ε. για το Καθεστώς των Γυναικών.
Το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων στις Η.ΠΑ., περιλαμβάνει

-Τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014: Συμμετοχή στην επίσημη έναρξη εργασιών της Συνόδου, όπου η Γενική Γραμματέας θα απευθύνει Ομιλία εκπροσωπώντας την Ελλάδα ως προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμμετοχή-παρέμβαση στο Στρογγυλό Τραπέζι Υψηλού Επιπέδου με θέμα «Προκλήσεις και επιτεύγματα στην εφαρμογή των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας για τις γυναίκες και τα κορίτσια». Συνάντηση Γαλλοφωνίας.
-Την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.Δημήτριο. Θα ακολουθήσει συμμετοχή στην παράλληλη εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο "What women bring to sustainable development: building on MDGs achievements and gaps to create new opportunities and face common challenges". Στη 13:30 θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη προκειμένου η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων να ενημερώσει τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τις τρέχουσες πρωτοβουλίες και τις πολιτικές της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.
-Τέλος, την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014, στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την καταξιωμένη ερμηνεύτρια Άλκηστη Πρωτοψάλτη με τίτλο "Sound Colors of Greece", στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ελλάδας. Αποκλειστικός χορηγός: Alma Bank. Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα προσφερθούν για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».