Log in
A+ A A-

Ψυχασθενής ο μακελάρης της Ουάσιγκτον

Ιστορικό παράνοιας είχε ο 34χρονος άνδρας, ο οποίος σκόρπισε το θάνατο στη Ναυτική Βάση της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Associated Press.

Ο Αλέξις εργαζόταν ως τεχνικός πληροφορικής σε εταιρεία που αναλάμβανε έργα για στρατιωτικές μονάδες στις ΗΠΑ, αλλά μέχρι το 2011 ήταν μέλος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Ο Άαρον Αλέξις «άκουγε φωνές» και είχε νοσηλευτεί με συμπτώματα παράνοιας. Είχε γεννηθεί στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στο Κουινς και το Μπρουκλυν. Η οικογένειά του ζει ακόμη εκεί. Στο παρελθόν είχε συλληφθεί για παρανομη οπλοκατοχή.

Τα 12 θύματα των πυροβολισμών είναι μεταξύ 46 και 73 ετών και ανάμεσά τους δεν είναι μόνο ένστολοι, αλλά και αρκετά μέλη του πολιτικού προσωπικού της βάσης. Την διαλεύκανση της υπόθεσης έχει αναλάβει το FBΙ

Το παρελθόν του υπόπτου και τα όπλα με τα οποία εκτέλεσε την επίθεση (ένα τυφέκιο AR-15, μία καραμπίνα, αλλά και ένα μικρότερο όπλο που πήρε από αστυνομικό στη βάση) έχουν ήδη ξεκινήσει να αναζωπυρώνουν τη συζήτηση στις ΗΠΑ για την οπλοκατοχή.

Media