Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Ο Κασουλίδης στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Αμερικανοεβραικής Επιτροπής

  • Written by 

Την πρόθεση της Κύπρου να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και να εμβαθύνει περαιτέρω τους δεσμούς της με το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες,επεσήμανε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, μιλώντας χθες βράδυ στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής.

To συνέδριο διεξήχθη παρουσία περισσοτέρων 1.800 κορυφαίων παραγόντων εβραϊκών οργανώσεων των ΗΠΑ και 70 άλλων χωρών. Στην ίδια συνεδρίαση χαιρέτισε με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών επαίνεσε το ρόλο που διαδραμάτισε η Αμερικανο-Εβραϊκή Επιτροπή και ο εκτελεστικός της διευθυντής Ντέιβιντ Χάρις, με τις συχνές επισκέψεις στην Κύπρο και τις τακτικές επαφές, οι οποίες βοήθησαν στην προώθηση των δεσμών της Κύπρου με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. -στο θεμα των ενεργειακά, ο κ. Κασουλίδης είπε πως η ανακάλυψη των κοιτασμάτων αλλάζει τους κανόνες του παιγνιδιού (game changer), προσθέτοντας ότι είναι δυνατόν να υπάρξουν εξελίξεις οι οποίες θα επηρεάσουν όλους τους πολίτες της Κύπρου και πιθανόν να ενεργήσουν ως καταλύτης για την επανένωση του νησιού.

Οι ανακαλύψεις κοιτασμάτων υδρογονανθράκων μεταξύ της Κύπρου και τους Ισραήλ, τόνισε ο κ. Κασουλίδης δημιούργησαν νέες ευκαιρίες για την κυπριακή οικονομία και για την επέκταση των σχέσεων με τις χώρες της περιοχής, καθώς και με τις ΗΠΑ και την ΕΕ.  Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και υπενθύμισε ότι πολλοί επιζώντες που συνελήφθησαν από τους Βρετανούς τοποθετήθηκαν στην Κύπρο και ορισμένες χιλιάδες παιδιών γεννήθηκαν στο Ισραήλ.

πηγή ΚΥΠΕ