Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

19χρονη αυτοκτόνησε λόγω cyber bullying

  • Written by 

Αυτοκτόνησε μία 19χρονη κοπέλα, η Alyssa Funke, μετά τον καταιγισμό αρνητικών σχολίων και επιθέσεων που δέχτηκε με αφορμή το ότι πρωταγωνίστησε σε ερασιτεχνικό βίντεο πορνό για την ιστοσελίδα CastingCouch-X.

Η 19χρονη, που φοιτούσε στο University of Wisconsin River Falls, γύρισε το ερασιτεχνικό ροζ βίντεο όταν ήταν 18 ετών και αφού είχε αποφοιτήσει από το σχολείο. Το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και αμέσως ξεκίνησε να δέχεται μηνύματα και σχόλια,  σε ιδιαίτερα υποτιμητικό και επιθετικό ύφος. Αρχικά φαίνεται να μην πτοήθηκε από αυτά. Όμως, λίγο αργότερα αγόρασε ένα όπλο, πήγε στο σκάφος που διατηρούσε η οικογένεια και αυτοκτόνησε. Σϋμφωνα με την οικογένεια της κοπέλας, το κορίτσι έπασχε από κατάθλιψη.

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει επίσημα πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τις επιθέσεις cyberbullying με την αυτοκτονία, όμως η οικογένεια έχει άλλη γνώμη. Το σχολείο της αποποιήθηκε κάθε ευθύνη λέγοντας πως δεν υπήρξε καμία καταγγελία για κάποιον μαθητή του και πως η κοπέλα δεν ήταν πλέον μαθήτρια του. Η οικογένεια προσπάθησε, με αφορμή το θάνατο της κόρης τους, να κάνει μια καμπάνια για τα θύματα του cyberbullying, η οποία δεν συγκέντρωσε παρά 165 δολάρια.