Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Την παραμονή 9800 στρατιωτών στο Αφγανιστάν θα ανακοινώσει απόψε ο Ομπάμα

  • Written by 
O Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα αποκαλύψει απόψε το βράδυ τα σχέδια της κυβέρνησης για την παραμονή 9.800 Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν μετά την επίσημη απομάκρυνση των στρατευμάτων στο τέλος του χρόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο αριθμός αυτός προέκυψε μετά τις συζητήσεις που είχε ο Ομπάμα με Αμερικανούς διοικητές, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής επίσκεψης στην αεροπορική βάση Μπάγκραμ στο Αφγανιστάν, την Κυριακή.
Όπως δείχνουν οι πληροφορίες, οι 9.800 στρατιώτες θα παραμείνουν στο Αφγανιστάν για ένα χρόνο και στη συνέχεια, στο τέλος του 2015, ο αριθμός τους θα μειωθεί στο μισό, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Σύμφωνα με τα σχέδια, το τέλος του 2016, η αμερικανική παρουσία στη χώρα θα περιορίζεται σε μια κανονική εκπροσώπηση σε επίπεδο πρεσβείας, όπως έγινε και στο Ιράκ. 
 
Σήμερα, οι ΗΠΑ διατηρούν στο Αφγανιστάν 32.800 άνδρες που υποστηρίζονται από 17.700 μέλη της Isaf και 340.000 αφγανούς στρατιώτες και αστυνομικούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πενταγώνου.