Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη - LIRR: Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις - Πλησιάζει η απεργία

Σε αδιέξοδο κατέληξε η πρώτη ημέρα των συζητήσεων μεταξύ της ΜΤΑ και των εκπροσώπων των εργαζόμενων του LIRR, με αποτέλεσμα η απεργία να θεωρείται πλέον πιο πιθανή από ποτέ.

Από την πλευρά της, η ΜΤΑ, διαβλέποντας τον κίνδυνο να προκληθούν ανυπολόγιστες συνέπειες στην μαζική μεταφορά των κατοίκων της Νέας Υόρκης από τις 20 Ιουλίου, απευθύνθηκε στο Κογκρέσο, προκειμένου να διερευνήσει τις επόμενες κινήσεις της.  Μάλιστα, ήδη κανονίστηκε συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΜΤΑ και Βουλευτών του Κογκρέσου, σε μια προσπάθεια να βρεθούν τρόποι αντίδρασης για το ζήτημα.

Εάν τελικά η απεργία πραγματοποιηθεί, τότε αρκετοί από τους επιβάτες του LIRR θα διοχετευθούν στο μετρό, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ασυνήθιστος συνωστισμός για την καλοκαιρινή περίοδο.  Παράλληλα, υπάρχει και η λύση των ναυλωμένων λεωφορείων, τα οποία όμως μπορούν να εξυπηρετήσουν περιορισμένο αριθμό επιβατών.

Πάντως, η πιθανή απεργία έχει αναγκάσει πολλούς χρήστες του LIRR να προγραμματίσουν την άδειά τους για τις 20 Ιουλίου, ενώ κάποιοι πιθανόν να κληθούν να εργαστούν από το σπίτι.