Log in
A+ A A-

Χάος στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Νέας Υόρκης - Περιπέτεια με το LIRR

Νέο περιστατικό δυσλειτουργίας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Νέας Υόρκης, με περίπου 500 επιβάτες να εγκλωβίζονται για περισσότερο από μια ώρα σε τούνελ του σταθμού Penn Station.

 

Πρόκειται για αμαξοστοιχία του Long Island Rail Road, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής Port Washington - Penn Station.  Λίγο πριν φτάσει στον τερματικό σταθμό, το τρένο υπέστη "μπλακ άουτ" και ακινητοποιήθηκε σε τούνελ στις 5:52 το πρωί.

Με το ωράριο αιχμής να πλησιάζει και τους εκατοντάδες επιβάτες να αισθάνονται δυσφορία, το κέντρο επιχειρήσεων επιστράτευσε ένα πετρελαιοκίνητο τρένο, στο οποίο έγινε η μετεπιβίβαση, για να καταλήξει τελικά στην Hunterspoint Avenue και να δώσει τέλος στην περιπέτειά τους.

Όπως ήταν φυσιολογικό, επικράτησε έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρίες, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του Long Island Rail Road είναι εργαζόμενοι στο Μανχάτταν από πιο απομακρυσμένες περιοχές, και εξαιτίας του συμβάντος βρέθηκαν προ δυσαρέστου εκπλήξεως.

Παρά το γεγονός ότι δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, το νέο συμβάν, το οποίο ακολούθησε το ατύχημα στο Χάρλεμ την Τρίτη, που ενδεχομένως οφείλεται στις προβληματικές ράγες, προκάλεσε την αντίδραση του Κυβερνήτη Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ο οποίος κήρυξε το σύστημα μεταφορών της Πολιτείας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Μάλιστα, ο κ. Κουόμο ζήτησε από τον πρόεδρο της ΜΤΑ, Τζόε Λότα, να καταγράψει τις ανάγκες χρηματοδότησης του δικτύου, σε μια προσπάθεια να καταγραφούν τα προβλήματα που γίνονται συνεχώς εντονότερα.