Log in
A+ A A-

LIRR: Ακυρώθηκε η απεργία - Ανακοίνωση Κουόμο για προσωρινή συμφωνία

Ανακούφιση σε εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες του Long Island Rail Road επέφερε η ανακοίνωση ακύρωσης της απεργίας, μετά την επίτευξη προσωρινής συμφωνίας μεταξύ των συνδικαλιστών και της MTA.  Καθοριστική η συμβολή του Κυβερνήτη Άντριου Κουόμο, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική εξέλιξη.

"Με μεγάλη ικανοποίηση σας ανακοινώνω ότι σήμερα επήλθε τετραετής προσωρινή συμφωνία με τα συνδικαλιστικά σωματεία του Long Island Rail Road", δήλωσε ο Άντριου Κουόμο, λίγο μετά το πέρας της καθοριστικής συνάντησης μεταξύ της Διοίκησης της ΜΤΑ και των συνδικαλιστών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του.

Το κλίμα ανάμεσα στις δυο πλευρές είχε αρχίσει να αλλάζει από την Τετάρτη, όταν ο Κυβερνήτης παρενέβη και κάλεσε εργαζόμενους και διευθύνοντες να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.  Πρόκειται για πολιτική παρέμβαση με θεσμική νομιμοποίηση, καθώς, βάσει νόμου, ο Κυβερνήτης έχει την υψηλή εποπτεία της ΜΤΑ, έστω κι αν το καθεστώς εργασίας συγκεκριμένα για το LIRR ελέγχεται από το Κογκρέσσο.  Ακολούθησαν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις, στις οποίες βρέθηκε κοινό σημείο επαφής και, τελικά, η καθοριστική συμφωνία επετεύχθει το πρωί, στο γραφείο του Α. Κουόμο στο Μανχάτταν.  Όπως διαβεβαιώνει η ΜΤΑ, η συμφωνία δεν θα έχει ως συνέπεια κάποια αύξηση στα - ήδη ακριβά - εισιτήρια.

Την είδηση έδωσαν πρώτες στην δημοσιότητα η "IBEW 589" και η "Sheet Metal, Air, Rail and Transportation Union", τονίζοντας ότι περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν επίσημα τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι εργαζόμενοι είχαν λάβει από νωρίς μήνυμα στα κινητά τους προκειμένου να βάλουν "φρένο" στις προετοιμασίες της απεργίας.