Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

Αντώνης Μιχαηλίδης: Ο νεαρός Ελληνοαμερικανός που νίκησε τον θάνατο

Τον περασμένο Ιούνιο, οι γιατροί του έδιναν μόλις 5% πιθανότητες να ζήσει. Όμως, ο Αντώνης Μιχαηλίδης διέψευσε όλες τις δυσμενείς προγνώσεις, "ξεγελώντας" τον θάνατο και επιστρέφοντας απολύτως υγιής στην οικογένειά του και τη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για την υπόθεση η οποία είχε κινητοποιήσει την ομογένεια τον περασμένο Ιούνιο, όταν ο 25χρονος Ελληνοαμερικανός είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα με την μηχανή του, στο Λος Άντζελες.  Τότε, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με πολλά σοβαρά τραύματα, τα οποία απειλούσαν άμεσα την ζωή του.  Υποβλήθηκε σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, κανείς όμως δεν μπορούσε να εγγυηθεί για το αύριο.  Μάλιστα, υπήρχε σοβαρή πιθανότητα, ακόμη κι αν τελικά ζούσε, να υποστεί ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό του περιβάλλον, ο Αντώνης άνοιξε τα μάτια του κι άρχισε να επικοινωνεί στις αρχές Ιουλίου.  Με την πάροδο των ημερών η κατάστασή του βελτιώθηκε και, τελικά, πριν από περίπου δυο εβδομάδες πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στη Νέα Υόρκη και την οικογένειά του.

Συγκινητική ανταπόκριση

Τα έξοδα των χειρουργικών επεμβάσεων ήταν δυσβάστακτα και, για αυτόν τον λόγο, η οικογένεια άνοιξε έναν ειδικό λογαριασμό στην ιστοσελίδα συγκέντρωσης χρημάτων crowdrise, υπολογίζοντας στην ευαισθησία της ομογένειας κι όχι μόνο, προκειμένου να καλυφθούν οι ιατρικές δαπάνες.  Η ανταπόκριση του κοινού ήταν εντυπωσιακή: Μέσα σε λίγες εβδομάδες, οι ηλεκτρονικές δωρεές άγγιξαν τις 54.100 δολάρια, ενώ υπήρξαν και αποστολές επιταγών και χρημάτων από άλλες πηγές, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται κοντά στις 90.000 δολάρια.

"Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τις σκέψεις, τις προσευχές και την αγάπη που δείξατε αυτό το χρονικό διάστημα.  Μας υποστηρίξατε πολύ και η γενναιοδωρία σας ήταν συγκινητική.  Τα χρήματα αυτά διατίθενται για την πλήρη ανάρρωση του Αντώνη", ανέφερε το μήνυμα της οικογένειας στην ιστοσελίδα.

Πλέον, ο Αντώνης Μιχαηλίδης επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται σε καλή κατάσταση, χωρίς ο σοβαρός τραυματισμός να επηρεάσει την εγκεφαλική του λειτουργία.  Βάσει των ίδιων πηγών, η πλήρης ανάρρωσή του θα απαιτήσει κάποιους μήνες ακόμη, αν και σύντομα δεν αποκλείεται να επιστρέψει στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.