Log in
A+ A A-

Δείτε Φωτογραφίες: Το οδοιπορικό του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου στην Σέλμα

Παρόντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Δημητρίου, του Ελληνοαμερικανού μέλους του Κογκρέσσου, Τζον Σαρμπάνη και ευρείας αντιπροσωπείας της ΑΧΕΠΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Πήτερ Φράνγκο, πραγματοποιήθηκαν στην Σέλμα της Αλαμπάμα οι εκδηλώσεις για την 50η επέτειο από την ιστορική διαδήλωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ιστορική γέφυρα της πόλης.

Μιλώντας στα Αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο κ. Δημήτριος έκανε μια αναδρομή στα χρόνια της Σέλμα και στάθηκε στην προσωπική του εμπειρία, καθώς εκείνη την περίοδο βρισκόταν στην χώρα και σπούδαζε στο Χάρβαρντ. Όπως τόνισε, δεν μπορούσε τότε να φανταστεί ότι 50 χρόνια αργότερα θα ακολουθούσε την διαδρομή του Μακαριστού Ιακώβου, ο οποίος τότε είχε συμμετάσχει στην διαδήλωση, στο πλευρό του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Την Κυριακή, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε στην εκδήλωση προγεύματος εις μνήμη του Martin Luther King και της συζύγου του, με την ομιλία του να έχει τίτλο «Θεός, κοινωνική πάλη και ενότητα».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία υπήρξε πάντα υπέρμαχος της ισότητας και συνεχίζει να μάχεται κατά των φυλετικών διακρίσεων, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας με οδηγό την ένθερμη αγάπη για τον Θεό και για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους.

Οι φωτογραφίες είναι του Δ. Πανάγου.