Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί: Πιστώθηκαν Ιανουάριο - Φεβρουάριο

Στην κάλυψη των καθυστερημένων υποχρεώσεών του προς τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που λαμβάνουν επιμίσθιο προχωρά το Υπουργείο Παιδείας, μετά και την παρέμβαση της Διεύθυνσης Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Όπως ανέφερε στο New Greek TV ο Διευθυντής Παιδείας κ. Ευθυμιόπουλος, επικοινώνησε εκ νέου με εκπρόσωπο του Υπουργού, ο οποίος γνωστοποίησε ότι τα επιμίσθια Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου ήδη πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, ενώ σύντομα θα τακτοποιηθούν και οι οφειλές για τους υπόλοιπους μήνες.

Κατά την διάρκεια του παρελθόντος, το επιμίσθιο των αποσπασμένων εκπαιδευτικών πληρωνόταν απευθείας στους λογαριασμούς τους στις αμερικανικές τράπεζες.  Πλέον όμως αθροίζεται και φορολογείται με τον βασικό μισθό και αυτός είναι ο λόγος που περνάει και αυτό σε εν Ελλάδι λογαριασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η εφημερίδα "Εθνικός Κήρυκας" αποκάλυψε ότι οι αποσπασμένοι δεν είχαν λάβει το επιμίσθιο από τον περασμένο Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση.