Log in
A+ A A-

Η ομογένεια είδε το ντέρμπυ

Τι κι αν βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά;  Τι κι αν η χώρα που ζουν τους προσφέρει δεκάδες άλλες εναλλακτικες λύσεις για τα σπορ και, μάλιστα, σε πιο υγιείς βάσεις;  Το... μικρόβιο του ποδοσφαίρου δεν φεύγει ποτέ από το αίμα του Έλληνα και, έτσι, το ντέρμπυ Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

To newgreektv.com βρέθηκε στο Oasis Cafe στο Flushing και παρακολούθησε μαζί με τους ομογενείς την εξέλιξη του αγώνα.  Όπως φαίνεται και από τις σχετικές φωτογραφίες, το γνωστό καφέ ήταν κατάμεστο από Ελληνοαμερικανούς κάθε ηλικίας, οι οποίοι έσπευσαν να παρακολουθήσουν τον μεγάλο αγώνα.

Παρά το γεγονός ότι στο καφέ υπήρχαν οπαδοί και των δυο ομάδων, η πλειοψηφία ήταν... ερυθρόλευκων αποχρώσεων.  Κάτι που σημαίνει ότι, μόλις ο Μήτρογλου σκόραρε, επικράτησε ένας μικρός "ελληνικός" πανζουρλισμός.

Μετά το τέλος του αγώνα, ακολούθησε η σχετική συζήτηση και στο τέλος όλοι έφυγαν για το σπίτι, είτε ευχαριστημένοι, είτε όχι.  Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι κάποιες συνήθειες και παραδόσεις δεν εγκαταλείπονται, ακόμη και στην άλλη άκρη της Γης.