Log in
A+ A A-

Κωνσταντίνος Πλέστης, ο Έλληνας Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Lenox Hill Hospital

Ένας Έλληνας επιστήμονας βρίσκεται στο τιμόνι της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του περίφημου νοσοκομείου Lenox Hill της Νέας Υόρκης, όντας από τα πιο σεβαστά πρόσωπα του ιατρικού κόσμου στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Ο λόγος για τον Δρα Κωνσταντίνο Πλέστη, ο οποίος έχει να επιδείξει μια μακρόχρονη και αξιοπρόσεκτη επιστημονική σταδιοδρομία.

Κατά το παρελθόν, ο κ. Πλέστης, είχε διατελέσει σε κορυφαία θέση στο εξίσου σημαντικό νοσοκομείο Mount Sinai.

Ο Κωνσταντίνος Πλέστης, ο οποίος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στην Θεσσαλονίκη το 1987, συνέχισε τις σπουδές του στο Baylor College του Houston, δίπλα στον κορυφαίο καρδιοχειρουργό Dr. Michael DeBakey, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καριέρα του.  Στην συνέχεια, μεταπήδησε στο Monteflore Medical Center, όπου και, λίγο αργότερα, του προσφέρθηκε ακαδημαϊκή θέση. Το 2005 ανέλαβε καθήκοντα στο Mount Sinai, μέχρι να αναλάβει διευθυντικά καθήκοντα στο Lenox Hill.  

Ο κ. Πλέστης, ο οποίος είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά, μένει μόνιμα στην περιοχή του Scarsdale.  Επίσης, είναι γνωστός στην ομογένεια και μέσω των εβδομαδιαίων εκπομπών του στο New Greek TV, με τίτλο "Το Βήμα του Ιπποκράτους".

Δείτε το νέο διαφημιστικό σποτ του Κωνσταντίνου Πλέστη.

Media