Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Ταξιδεύει στις ΗΠΑ το νέο παιδικό βιβλίο του στρατιωτικού Παναγιώτη Δημητρόπουλου

Συγκινεί με την δράση του ένας Υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος δείχνει μια άλλη πλευρά του με την συγγραφή παιδικών βιβλίων, τα έσοδα των οποίων διατίθεται για την στήριξη των παιδιών με καρκίνο.  Διαβάστε για τη νέα ιστορία του Παναγιώτη Δημητρόπουλου.

 

Με συμμετοχές σε ειρηνευτικές αποστολές στο Κόσοβο, ο Επιλοχίας (ΠΖ) Παναγιώτης Δημητρόπουλος έχει μια μακρά εμπειρία στον Ελληνικό Στρατό.  Εκτός όμως από την αυστηρότητα και αυτοπειθαρχία του ενστόλου, έχει να επιδείξει και μια άλλη δραστηριότητα.

Πρόκειται για την συγγραφή παιδικών βιβλίων, για την οποία αποτέλεσε έμπνευση η 8χρονη κόρη του, Καλλιόπη.  Ξεκίνησε αρχικά ως ένα χόμπυ, αλλά τελικά εξέδωσε το πρώτο παραμύθι με τίτλο "Χρυσαφένιο Κουκούτσι", από τις εκδόσεις "Περίπλους".  Στην συνέχεια, ήρθε η "Μαγεμένη Ευχή", από τις εκδόσεις Anima, τα εσοδα από τις πωλήσεις της οποίας διατέθηκαν σε παιδικά ιδρύματα.  Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και τώρα, με το νέο παραμύθι που ονομάζεται "Ο μπαμπάς μου - ο ήρωάς μου", από την ελληνοεκδοτική, που εντάσσεται σε μια κοινωνική πρωτοβουλία του συγγραφέα, με τίτλο "Το παιδικό βιβλίο καταλύτης θετικών μηνυμάτων προσφοράς και αλληλεγγύης για το παιδί "

"Όταν μιλούμε για παιδιά, η προσφορά είναι μονόδρομος", δηλώνει ο ίδιος στο New Greek TV και συνεχίζει: 

"Το πόνημα αυτό επιμελήθηκαν επιστημονικά 2 ψυχολόγοι έτσι ώστε να υπάρξει η αρμονία μεταξύ του φανταστικού και του ρεαλιστικά θετικού μηνύματος, επιστημονικά τεκμηριωμένο.  Εστιάζουμε σε θέματα όπως το κατά πόσον επηρέαζεται ένα παιδί από την λεκτική βία, εάν η γονική αγάπη και στοργή είναι προϋπόθεση βιολογικής συνεύρεσης δυο ανθρώπων και, τελικά, μέχρι ποιο σημείο μπορεί να ταξιδέψει η συγχώρεση", αναφέρει ο κ. Δημητρόπουλος, ο οποίος θα μεριμνήσει ούτως ώστε το βιβλίο να ταξιδέψει και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, την "καρδιά" της ελληνικής ομογένειας.

Στην προσπάθεια συμμετείχαν οι ψυχολόγοι κ.κ. Γιακουμή και Βαλαματοπούλου, ενώ την προλόγηση κάνει η σκηνοθέτης και ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη.

"Επίσης να ευχαριστήσω από καρδιάς τους καλούς μου φίλους Συγγραφείς, Πέγκυ Φούρκα, Ιωάννα Σκαρλάτου και Γεώργιο Μπουμπούση και την παιδαγωγό Στέλλα Νάκη για την δική τους θετική παρέμβαση.", συμπληρώνει ο Επιλοχίας του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος επιφυλάσσεται και για νέα πονήματα στο εγγύς μέλλον.