Log in
A+ A A-

Αποσύρεται ο ομοσπονδιακός Δικαστής Νικόλαος Τσουκαλάς

Αποχωρεί, μετά από 50 χρόνια στην ενεργό Δικαιοσύνη, ο ομογενής ομοσπονδιακός Δικαστής Νικόλαος Τσουκαλάς, ο οποίος θα περάσει στο καθεστώς του μη ενεργού από τον προσεχή Αύγουστο.

Η σχετική απόφαση του κ. Τσουκαλά ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια του καθιερωμένου ετήσιου δείπνου που του παραθέτουν κάθε χρόνο πρώην και νυν συνεργάτες του, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι ομογενείς δικηγόροι.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο Νικόλαος Τσουκαλάς έπλεξε το εγκώμιο των συνεργατών του, ενώ ξεκαθάρισε ότι παραμένει στην διάθεση της Δικαιοσύνης σε περίπτωση που χρειαστεί η συμβολή του.

Από την πλευρά του, ένας από τους νυν συνεργάτες του, ο δικηγόρος Αριστείδης Κουρκουμέλης, στάθηκε στο ήθος του Νικολάου Τσουκαλά, αλλά και το γεγονός ότι υπήρξε "μέντορας" για πολλούς ομογενείς - και όχι μόνο - δικηγόρους, οι οποίοι ακολούθησαν σημαντική σταδιοδρομία χάρη στα εχέγγυα που έλαβαν δουλεύοντας στο πλευρό του.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ελληνικό εστιατόριο στο Μανχάτταν, το παρών έδωσε και η κόρη του Νικολάου Τσουκαλά, Γεωργία, που δήλωσε υπερήφανη για ό,τι αντιπροσωπεύει ο πατέρας της, τόσο ως δικαστικός, όσο και ως άνθρωπος.

Ποιος είναι ο Δικαστής Τσουκαλάς

Ο Δικαστής Νικόλαος Τσουκαλάς γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1926 και είναι γιος του Γεωργίου Τσουκαλά και της Μαρίας Μονογένη. Ως έφηβος βοηθούσε τον πατέρα του στο εστιατόριο που διατηρούσε στο Ουάσιγκτον Χάιτς με τίτλο Le Petit Paris, ενώ ήταν ενορίτης στην τοπική ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα.

Το 1944 πολέμησε στο μέτωπο του Β' Παγκοσμίου ως ασυρματιστής στο Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό. Με την επιστροφή του, σπούδασε νομικά στο Kenton State University και το NYU, για να υπηρετήσει στην συνέχεια την Δικαιοσύνη σε εισαγγελικές και δικαστικές έδρες στη Νέα Υόρκη.

Προτάθηκε για την θέση του Ομοσπονδιακού Δικαστή Διεθνούς Εμπορίου το 1986 από τον τότε πρόεδρο Ρόναλντ Ρήγκαν, με την υποψηφιότητά του να εγκρίνεται από την Γερουσία.

Υπηρέτησε μέχρι το 1996, όταν και έλαβε τον τίτλο του Πρεσβύτερου Δικαστή.

Από το 1987, ο Δικαστής Τσουκαλάς είναι Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου (Χαρτουλάριος), έχοντας παράλληλα υπηρετήσει την ομογένεια μέσα από τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Δικηγόρων, την Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Κοινότητα «Αγιος Ιωάννης ο Θεολόγος».