Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο: Το "Ελληνικό Φως" στη Νέα Υόρκη

Μια σημαντική έκθεση σύγχρονης Ελληνικής ζωγραφικής εγκαινιάστηκε στη Νέα Υόρκη, με θέμα το "Ελληνικό φως".

Πρόκειται για έργα 15 σημαντικών ζωγράφων, τα οποία υπερτονίζουν την έννοια του "ελληνικού φωτός", εστιάζοντας στην θάλασσα, τον ουρανό, την φύση αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, με μια αισθητή νότα αισιοδοξίας, όπως πηγάζει από το ελληνικό φως.

Η έκθεση φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας "Κοιμήσεως Θεοτόκου" στα Χάμπτονς της Νέας Υόρκης, υπό την αιγίδα της Ενορίας αλλά και της φιλότεχνης οικογένειας Ρίτζιο, που υποστήριξε σημαντικά το εγχείρημα.

"Αυτή η Έκθεση συμβολίζει το Φως της Ελλάδας.  Όχι μόνο αυτό των Ελλήνων Ζωγράφων, αλλά γενικώς της Ελλάδας, που έδωσε τα φώτα της στον Δυτικό Κόσμο.  Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά και την οικογένεια Ρίτζιο, οι οποίοι μπορεί να μην είναι Έλληνες, αλλά υποστήριξαν την προσπάθεια για να εκθέσουμε αυτά τα ελληνικά έργα", δήλωσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Αλέξανδρος Καρλούτσος.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι Αγγελος , Jamal Joratli, Δημητρης Μυταράς, Ζινα Λιναρδακη, Γιωργος Σταθοπουλος, Χρυσα Βεργη, Πετρος Πτωχοπουλος, Μιχαλης Καψαλης, Γιωργος Μαγγιρας , Ελενη Παρμακελλη ,Αγάπη Χατζη, Ιαννης Νίκου, Ηλίας Παπανικολάου, Μαρίνα Στελλατου και η Μαρια Παπουτσα με την Λίλιαν Μανωλακάκη καθώς και η φωτογράφος Βενια Μπεχράκης.

Η έκθεση διαρκεί δυο μήνες, απο τις 13 Ιουλίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Χορηγός και σημαντικός υποστηρικτής ειναι για δεύτερη χρόνια η μεγάλη Ελληνική Ακτοπλοικη εταιρία ANEK LINES .