Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

"Εφυγε" ο Θανάσης Κωσταρίδης

  • Written by 

Θλίψη και οδυνη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Θανάση Κωσταρίδη, σε ολοκληρη την ομογενεια, καθώς έφυγε ένας ακούραστος εργάτης του ομογενειακού αθλητισμού.

Ο Θανάσης Κωσταρίδης, γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1945 στο χωριό Κουρούνι της Αρκαδίας και το 1971 ήρθε στην Αμερική ως ,μετανάστης με όνειρα και φιλοδοξίες. Στη Νέα Υόρκη, εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος επί σειρά ετών. Στην δεκαετία του 80 αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με την μεγάλη του αγάπη, το ποδοσφαιρο στο οποίο προσέφερε ανιδιοτελώς μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν πεθάνει. Στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αμερικής θήτευεσε ως Αντιπροεδρος, μέλος, πρόεδρος επιτροπών και Ταμίας. Μάλιστα, οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας, όωπς ο Ντένης Λυμπεράτος και ο Κώστας Μάνεσης, συνεργαστηκαν μαζί του εξαιρετικά, και έχουν μόνο καλές αναμνήσεις από τον εκλιπόντα. Στις πιο πρόσφατες εκλογές της Ομοσπονδίας, ο Κωσταριδης, εξελέγη ταμίας παμψηφεί, ενώ σε κάθε του ευκαιρία υπογράμμιζε την ικανοποιηση του, που από φέτος η ΕΠΟ Αμερικής συνδιοργανώνει το πρωτάθλημα με το Λονγκ Αιλαντ Λιγκ και ήταν αισιοδοξος για το μέλλον του ομογενειακού ποδοφσαιρου. Τον Αυγουστο που ασθένησε, σε καμία περίπτωση δεν έχασε το κουραγιο του και με περίσσιο θάρρος, πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή για την ζωή του, για την αγαπημένη του γυναικα Ασημίνα, τα δύο παιδια του Ντίνο και Κατερίνα και τα 5 εγγόνια του που λάτρευε και ΄'ηταν τα πάντα για τον ίδιο.
Ο Θανάσης Κωσταρίδης, πέρα από την καταγωγη του που ηταν από την Αρκαδία, όταν τον ρωτούσαν από που είναι, έλεγε με χιουμορ « από το νησί της γυναίκας μου, την Νίσυρο» όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο γιος του, Ντίνος. Μάλιστα οι δεσμοί του με τον Νισυριακό Σύλλογο ήταν πολύ έντονοι, και αποτελεσε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. O πρόεδρος των Νισυρίων, Γιάννης Κωνσταντινίδης, δήλωσε ότι πρόκειται για έναν απρόσμενο θάνατο και η Νισυριακή κοινότητα έχασε έναν καλό φίλο και εκλεκτό συνάνθρωπο. Ηταν μεγάλη η προσφορά του στο ποδοσφαιρο αλλά και στον σύλλογο της Νισύρου και θα λείψει από όλους» κατέληξε ο κ. Κωνσταντινίδης.
Ο αγαπητός στην ομογένεια Θανάσης, βραβεύτηκε το 2008 για την προσφορά του στην διοργανωση των Ολυμπιακών Αγώνων που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, και όπως μας τονισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Κώστας Μάνεσης, ο Κωσταρίδης ζήττησε η βραβευση να μην γίνει στο ονομα του αλλά στο όνομα ολοκληρης της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, δείγμα του ήθους και του χαμηλού προφίλ που πάντα κρατούσε.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Αμερικής, Κώστας Μάνεσης δεν μπορούσε να συνειδητοποιησει ότι ο στενός φίλος και επι σειρά ετών συνεργάτης του, δεν είναι πια μαζί μας. Σε δηλώσεις του, υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ότι ο θανάσης Κωσταρίδης ήταν υπόδειγμα ηθικής και η παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια ήταν ανεκτίμητη και ανιδιοτελής. "Ο θανάσης πάντα ήταν ο ανθρωπος που μπορούσα να εμπιστευτώ και να μοιραστώ τις αγωνίες μου για την Ομοσπονδία. Ως παραγοντας ήταν μαχητικός, φιλότιμος και αποφασιστικός. Ως άνθρωπος ήταν πάντοτε ετοιμος να βοηθησει τον συνανθρωπο του και μάλιστα συμμετείχε στην φιλανθρωπία. Το έργο που αφήνει πίσω του είναι τεράστιο, είναι μία παρακαταθήκη για ολοκληρη την ομογένεια και όχι μονο για το ομογενειακό ποδόσφαιρο. Θα μας λείψει ο παραγοντας, ο συνεργάτης, ο πατριώτης θανάσης Κωσταρίδης. Ο Κωσταρίδης, έκανε μεγάλο αγώνα για να παίζουν ελληνοπουλα στις ομάδες και να προσφέρουμε στην νεολαια μας τα ιδανικά του αθλητισμού. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

Με συγκίνηση μίλησε για τον Θανάση Κωσταρίδη, ο καλός του φίλος και συνεργάτης Ντένης Λυμπεράτος, ο οποίος φανερά στενοχωρημενος δήλωσε « Ηταν ένας καλός φίλος, υπηρετήσαμε μαζί το ομογενειακό ποδοσφαιρο και ήτνα ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Πάντοτε έβρισκε λύσεις και πάντα ήταν αισιοδοξος. Ακόμα και σε δύσκολες στιγμές, μου έλεγε να μην στενοχωριέμαι. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος, Ταμίας, υπέυθυνος διεξαγωγής των αγώνων και πάντα έδινε τον καλύτερο εαυτό του. Ηταν άριστος οικογενειαρχης, προσέφερε παρα πολλά και ο ομογενειακός αθλητισμός πλέον χάνει έναν ακούραστο εργάτη. Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένεια του Θαναση Κωσταρίδη. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.».

Για τον άνθρωπο, τον παραγοντα, τον πατριώτη Θανάση, γνωστοί άνθρωποι της ομογενειας έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις.

Κώστας Ξίκης, Προεδρος Λονγκ Αιλαντ Λιγκ

Η είδηση του θανάτου του Θανάση μας θλίβει όλους. Ηταν ένας καλός ανθρωπος και καλός παράγοντας. Θα λείψει πολύ στο ελληνομαερικανικό ποδοσφαιρο. Τα συλληπητηρια μου σε ολοκληρη την οικογένεια του.

Λευθέρης Ηλιάδης, Παγκύπριος Ο Θανάσης ήταν εξαιρετικός άνθρωπος και καλός φίλος. Συνεργαστήκαμε άψογα μαζί του, όταν ο Παγκύπριος ήταν στην Ελληνική Ομοσπονδία και οι αναμνήσεις που έχω από τον ίδιο είναι οι καλύτερες. Ηταν δίκαιος και ευθύς χαρακτήρας, ευχόμαστε στην οικογένεια του καλό κουράγιο.

Κώστας Σκουφής, Westchester Flames Η omογένεια και ο ομογενειακός αθλητισμός έχασαν έναν ακούραστο εργάτη, που δούλεψε πολύ για το ποδοσφαιρο και μαζί με τον πρόεδρο τον Κώστα τον Μάνεση, στήριξαν την Ομοσπονδία σε δύσκολες στιγμές. Χάσαμε έναν καλό φιλο και εναν σημαντικό Ελληνοαμερικανο.

Γιώργος Μελής, Γκρηκ Αμέρικαν Ο αθλητισμός έχασε εναν σημαντικό παράγοντα, που θα μας λείψει πολύ. Ηταν πρωτοπόρος και συνεσέφερε σε μεγάλο βαθμό, σε αυτό που ονο0μάζουμε ομογενειακό ποδοσφαιρο. Εχω μόνο καλές αναμνήσεις απο τον Θανάση, ο οποίος ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και προσχαρος. Δούλευε πάντα για το καλό της Ομοσπονδίας. Τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένεια του.

Πέτρος Λαγωνίκας, Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Γνώριζα τον Θαναση παρα πολλά χρόνια και είχαμε εξαιρετική συνεργασία. Ηταν φίλος και συνεργάτης, και πραγματικά θα λείψει σε όλη την ομνογένεια. Η ειδηση του θανατου του, μας γεμίζει θλίψη, όμως κρατάμε την υποθήκη που άφησε στο ομογενειακό ποδοσφαιρο και την ομογένεια. Πάντοτε χαμογελαστός, πάντοτε εργατικός, πιστευε στην νεολαία, πίστευε στο αθλητικό ιδεώδες και την πατρίδα μας. Θέλω να δώσω τα θερμότερα μου συλληπητήρια στην οικογένεια του.

Μάικ Ζούλης, Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας: Ειναι δυσαναπλήρωτο το κενό που άφησε πίσω του ο Θανάσης Κωσταρίδης. Ολα αυτά τα χρόνια προσέφερε ανιδιοτελώς στην ομογενεια και τον αθλητισμό. Πραγματικά, θα μας λείψει και θα κάνουμε ότι καλύθτερο μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο του. Θερμά συλληπητηρια στην οικογενεια του.

Δημήτρης Φιλιππίδης, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Ομοσπονδίας Ο Θανάσης Κωσταρίδης έφυγε και αυτό μας θλίβει όλους. Θλίβει όλους όσους τον γνωρίσαμε και μας κέρδισε με την ποιοτητα του χαρακτήρα του, με το ήθος και την τιμιότητα του. Ηταν ένας ακούραστος εργάτης, ένας άνθρωπος που πάντοτε προσέφερε όχι για να αυτοπροβληθεί, αλλά επειδή απλά πιστευε και αγαπούσε την νεολαία και τον ελληνισμό. Ανθρωποι σαν τον θανάση, αποτελούν παραδειγματα για όλους τους νεότερους και η ζωή του αφήνει παρακαταθήκη σε όλους μας να συνεχίσουμε με πάθος το όραμα του. Οι φίλοι θα τον θυμούνται πάντα με το τσιγάρο, το καφεδάκι και το χαμόγελο του.