Log in
A+ A A-

Ψυχασθενής ο δράστης της επίθεσης στο Τορόντο

Τελικά ο δράστης της επίθεσης με τον νεκρό και τους 16 τραυματίες στην ελληνική συνοικία του Τορόντο έπασχε από σοβαρά ψυχικά προβλήματα.

 

Ο 29χρονος Φαϊζάλ Χουσεϊν σκοτώθηκε το βράδυ της Κυριακής μετά την ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, αφού προηγουμένως άνοιξε πυρ αδιακρίτως κατά θαμώνων εστιατορίων και περαστικών.

O αρχηγός της αστυνομικής διεύθυνσης του Τορόντο, Μαρκ Σόντερς επεσήμανε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις όσον αφορά τα κίνητρα του δράστη του μακελειού, ο οποίος χρησιμοποίησε πιστόλι.

«Δεν γνωρίζουμε γιατί συνέβη αυτό», τόνισε ο Σόντερς. «Είναι πολύ νωρίς για να αποκλείσουμε ο,τιδήποτε», πρόσθεσε.

Ωστόσο, η οικογένεια του 29χρονου, ωστόσο, υπογραμμίζει ότι από παιδί έπασχε από «σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας», τα οποία δεν είχε ποτέ μπορέσει να ξεπεράσει παρότι έπαιρνε φάρμακα και υποβαλλόταν σε θεραπεία.

«Ο γιος μας είχε σοβαρά ψυχικά προβλήματα, παλεύοντας ολόκληρη τη ζωή του με ψύχωση και κατάθλιψη», αναφέρει η οικογένεια Χουσεϊν. «Οι παρεμβάσεις επαγγελματιών ήταν ανεπιτυχείς. Τα φάρμακα κι η θεραπεία δεν απέδωσαν καρπούς. Αν και κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να ζητήσουμε βοήθεια γι' αυτό σ' όλη τη διάρκεια της γεμάτης πόνο και αγωνία ζωής του, ποτέ δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι αυτό θα ήταν το καταστροφικό του τέλος. Οι καρδιές μας έχουν γίνει κομμάτια για τα θύματα και την πόλη μας...»