Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Ο Γιώργος Τσούνης προτάθηκε για Πρέσβης των ΗΠΑ στη Νορβηγία

  • Written by 

Mία σημαντική διάκριση για την Ελληνοαμερικανική κοινότητα αποτελεί η πρόταση του Προέδρου Ομπάμα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, του ονόματος του επιχειρηματία Γιώργου Τσούνη ώστε να αναλάβει την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη Νορβηγία.

 

Ο Γιώργος Τσούνης, ζει μόνιμα στο Λονγκ 'Αιλαντ και είναι ενεργό μέλος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης επέλεξε τον κ. Τσούνη ως Τελετάρχη  της Παρέλασης στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, στις 30 Μαρτίου 2014, ενώ για την ίδια Παρέλαση Τελετάρχης θα είναι και ο  Δημοκρατικός γερουσιαστής, Τσαρλς Σούμερ. Ο Γιώργος Τσούνης τιμήθηκε και από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής ενώ σε κάθε ευκαιρία υπογραμμίζει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην επίλυση του Κυπριακού προβλήματος και την αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής, κάτι που είχε δηλώσει και στο ΑΠΕ. 

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, ο Γιώργος Τσούνης,  κατέθεσε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας,  μετά την πρόταση του προέδρου Ομπάμα. Κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ο γερουσιαστής Σούμερ, μιλώντας για τον προτεινόμενο στη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στο Όσλο, ανέφερε ότι αντιπροσωπεύει «μια πραγματική ιστορία του αμερικανικού ονείρου», κάνοντας ειδική μνεία στο γεγονός ότι ο κ. Τσούνης δεν ξέχασε την καταγωγή και την πολιτιστική κληρονομιά του.

 

με πληροφορίες από το ΑΠΕ