Log in
A+ A A-

Γενναία δωρεά φαρμακευτικού υλικού στα ελληνικά νοσοκομεία

Σε μια γενναία δωρεά υγειονομικού υλικού προχώρησε η ελληνική ομογένεια προς τα Νοσοκομεία της Ελλάδας, με την μεσολάβηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ειδικότερα, πρόκειται για δυο κοντέινερ με δωρεές του Jaharis Family Foundation και του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού Orthodox Christian Charities-IOCC που παραδόθηκαν, μέσω του Οργανισμού "Αποστολή" της Αρχιεπισκοπής, σε δυο υγειονομικές περιφέρειες, παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχιεπίσκοπο και τους ομογενείς μας από την Αμερική που, μέχρι σήμερα, μας έστειλαν οκτώ κοντέινερ αξίας εκατομμυρίων δολαρίων και σήμερα ακόμη δύο, ένα στο Θριάσιο Νοσοκομείο και ένα στην Πάτρα, ενώ ακολουθούν άλλα τρία κοντέινερ σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Οι ομογενείς μας, σε αυτή τη δύσκολη ώρα για την πατρίδα, δίνουν βοήθεια στο λαό μας που δοκιμάζεται», δήλωσε, εμφανώς ικανοποιημένος, ο Υπουργός Υγείας.

Η συνολική αξία των κοντέινερ αγγίζει τα 1,583 εκατομμύρια δολάρια και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ιατρικό, φαρμακευτικό και νοσοκομειακό υλικό, που θα καλύψουν τις ανάγκες νοσοκομείων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου.

"H Ελληνική Ομογένεια, όπου κι αν βρίσκεται, αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας μας που αρχίζει από τα βάθη των αιώνων και φθάνει μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει να υφίσταται. Είναι μία Ελλάδα έξω από τα σύνορα της Ελλάδος. Μπορεί να μην είναι κράτος ελληνικό, είναι όμως Έθνος ελληνικό", δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με τον Μακαριότατο, το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένονται άλλα τρία κοντέινερ με υλικό που θα μοιραστεί σε νοσοκομεία της Ανατολικής - Δυτικής Μακεδονίας και της Αττικής.